29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yoğun hazırlık

/ Kaynak: AA
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yoğun hazırlık

GÜNDEM Haberleri  / AA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirilecek havai fişek, ses ve ışık gösterilerini izlemek isteyenler için özel programlar hazırlandı

İstanbul Boğazı manzaralı restoranlar ve oteller ile tekneler, Cumhuriyet'in ilanının 90. yılının kutlanacağı 29 Ekim Salı akşamı gerçekleştirilecek havai fişek, ses ve ışık gösterilerini izlemek isteyenler için özel programlar hazırladı.
İstanbul'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bu yılki adresi yine İstanbul Boğazı olacak. Havai fişek, ses ve ışık gösterileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasındaki alanda yapılacak. Her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turist, bu muhteşem gösteriyi izleyebilmek için İstanbul'a akın ediyor. Boğaz manzaralı oteller ve restoranlar ile tekneler, İstanbullular ve bu güne özel turistler için özel programlar hazırladı. Rezervasyonların bir hafta-10 gün önce başladığı etkinlikler için yoğun talep olduğu öğrenildi. Bazı grup alışveriş sitelerinin de Cumhuriyet Bayramı'ndaki ışık ve havai fişek gösterisine özel boğaz turu fırsatlarının da ilgi çektiği bildirildi.
Bayındır'ın değerlendirmesi
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı'nın Türk ulusu için çok önemli olduğunu belirterek, bu günün İstanbul'da da büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.
Havai fişek, ışık ve ses gösterilerinin, özellikle İstanbul Boğazı'nda müthiş bir manzara oluşturduğunu vurgulayan Bayındır, İstanbulluların ve turistlerin manzarayı görmek için bölgeye akın ettiğini kaydetti.
Bayındır, özellikle Anadolu Yakası'nda Kuzguncuk Sahili, Paşalimanı Sahili, Üsküdar İskele, Şemsipaşa Sahili, Çamlıca Sosyal Tesisleri bahçesi ile Avrupa Yakası'nda Eminönü'ndeki Üsküdar-Kadıköy iskeleleri arası, Ortaköy, Beşiktaş, Dolmabahçe ve Kabataş'ta hareketlilik yaşandığını dile getirerek, bazı işletmelerin bugüne özel hazırlıklar yaptığını aktardı.
Bu güzel manzarayı izleyen insanların iyi ağırlanmasının işletmeler adına olumlu sonuçlar doğuracağını belirten Bayındır, "Bu manzaranın turizme katkı sağlayacağını düşünüyorum. Restoranlar ve oteller, Cumhuriyet Bayramı'na özel menü hazırlamalı. Bu menü, Türkiye'ye yakışır ve uygun fiyatlı olmalı. Bu şekilde hareketlilik daha da artabilir. Ayrıca iyi ağırlanan turistler, ülkemize tekrar gelebilirler" şeklinde konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...