El Clascio'da, Messi rekor Ronaldo seri peşinde

/ Kaynak: AA
El Clascio'da, Messi rekor Ronaldo seri peşinde

SPOR Haberleri  / AA

Barcelona-Real Madrid maçında Arjantinli Lionel Messi rekor, Portekizli Cristiano Ronaldo ise Nou Camp'taki gol serisine devam peşinde olacak.

"El Clasico" olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçında Lionel Messi rekor, Cristiano Ronaldo ise Nou Camp'taki gol serisine devam peşinde olacak. nbsp;Futbolseverlerin merakla beklediği, El Clasico (klasik) olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçı, Cumartesi günü Barcelona'nın sahası Nou Camp'da oynanacak. La Liga'nın 10. haftasına denk gelen maç öncesinde her iki takımın yıldız futbolcuları Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, yine ön plana çıkan isimler oldu. Oynadığı 25 El Clasico maçında 18 golü bulunan Barça'nın Arjantinli yıldızı Messi, bir gol daha atması halinde ''El Clasico'larda en fazla gol atan futbolcu'' unvanını, Real Madrid'in efsanevi futbolcusu Alfredo Di Stefano'nun elinden alacak. İstatistiki olarak son 3 sezondur maç başına 1 golden fazla ortalamayla oynayan Messi'nin, bu sezon çıktığı 11 maçta 12 golü bulunuyor. Barcelona'nın bu sezonki 14 maçının sadece 6'sında 90 dakika forma giyen Messi, mevcut durumda her 65 dakikada bir gol atıyor gibi görünüyor. Ayrıca La Liga'da 223 golü bulunan Messi, 227 gol ile İspanyol liginin gelmiş geçmiş en büyük gol kralı Di Stefano'yu yakalayıp geçmeye her gün daha çok yaklaşıyor. Messi'nin rekabet ettiği en büyük isim Cristiano Ronaldo ise son El Clasico'larda Real Madrid'i ayakta tutan isim olarak ön plana çıkıyor. Ronaldo, Nou Camp'taki son 6 El Clasico'da 8 gol atma başarısını gösterdi. Portekizli futbolcunun , El Clasico'larda Santiago Bernabeu'dan (4) daha çok Nou Camp'ta (8) golü olması da maç öncesinde önemli bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. nbsp;
EN FAZLA GALİBİYET REAL MADRİD'İN
La Liga'da bu zamana kadar 166 kez karşı karşıya gelen Real Madrid ile Barcelona arasındaki en fazla galibiyeti, Madrid takımı elde etti. Real Madrid 70, Barcelona ise 64 kez galip geldi, 32 maç beraberlikle sonuçlandı. El Clasico öncesinde takımlarının 11'inde oynayıp oynamayacağı en çok merek edilen isimler arasında Barcelona'da Puyol, Cesc ve Pedro, Real Madrid'de ise Bale, Morata ve Varane bulunuyor. Özellikle yüksek transfer ücretiyle uzun süre gündemden düşmeyen Bale'in üzerinde, İspanyol basınının büyük bir baskısı bulunuyor. nbsp;
ANCELOTTİ: "TEK SORUN RAKİP TAKIMIN GÜCÜ
Öte yandan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, bir İspanyol radyosuna yaptığı açıklamada, şimdiye kadar bir maçta ilk 11'de sahaya sürdüğü Gareth Bale'in ilk 11'de oynamaya hazır olduğunu söyledi. İtalyan teknik adam ayrıca, ''Çok önemli bir maç çünkü büyük bir takıma karşı oynayacak ve Real Madrid'in bu sezon nasıl olduğunu göreceğiz. Ben kazanacağımıza dair bir heyecan içindeyim. Umarım yarın planladığımız bir maçı oynarız" dedi. Barcelona'nın zayıf yönlerini bulmaya çalışacaklarını dile getiren Ancelotti, "Bu tip maçlara hazırlanmak çok daha kolay çünkü futbolcular daha motive. Tek sorun, rakip takımın gücü'' diye konuştu. Barça'nın futbolunu Real Madrid'e göre ''daha doğal'' bulduğunu söyleyen Ancelotti, Katalan takımının son yıllarda çok büyük değişiklikler yapmamış olması nedeniyle kendilerine daha güvenen bir futbol oynadıklarını belirtti. Ancelotti, Altın Top ödülü için ise ''Ronaldo'nun zamanı'' diyerek, futbolcusunu destekledi.
Ligde Barcelona 25 puanla lider, Real Madrid ise 22 puanla 3. sırada bulunuyor. Karşılaşma, TSİ 19.00'da başlayacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...