Bekir Bozdağ 'Okula hayır diyen zihniyet kabul görmez'

/ Kaynak: İHA
Bekir Bozdağ 'Okula hayır diyen zihniyet kabul görmez'

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Kadışehir ilçesinde yapımı tamamlanan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kadışehri ilçesinde, 28 Şubat döneminde İmam Hatip Lisesi inşaatının durdurulduğunu belirterek, "Kadışehri'nden Akdağmadeni'ne doğru giden yol güzergahında bir atılmış temel var. O temelin üzerinde yükselmiş bazı inşaat kısımları var. 'Orası nedir?' diye ben sorduğumda imam hatip lisesi olarak temeli atılmış olan bina olduğunu öğrendim. 'Peki ne oldu, neden bitmedi?' diye sorduğumda, '28 Şubat geldi ve bu bina bu halde kaldı' denildi. O gün emin olun çok büyük bir üzüntü içerisinde girmiştim. Okula, 'Hayır' diyen, okul yapımını engelleyen bir zihniyet dünyanın hiçbir yerinde makbul değildir. İşte o zaman yapımı durdurulan engellenen bir yapı, bugün Kadışehri'nde 24 derslikli 500 civarında öğrenciye şu an itibarıyla hizmet veren Kadışehri'nin Yozgat'ımızın ve Türkiyemizin geleceğine büyük katkılar sunacak olan bir okul olarak tamamlanmış ve açılışını gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. nbsp;Hükümet olarak eğitim konusuna büyük önem verdiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Türkiye'de ilk defa bütçenin içerisine en büyük payı eğitime ayıran hükümet olduk. Türkiye'nin derslik sayısında, okullarda kullanılan malzeme donatımı sayısında birçok alanda akıl almaz değişimleri bu dönem içerisinde birlikte hayata geçirdik. Okullar sadece Kadışehri'nde değil, Türkiye'nin fiziki imkanlarıyla daha modern, daha güzel, kullanışlı hale getirilmektedir. Türkiye'nin bütün illeri üniversitelerle donatıldı. Bugün daha çok evladımız üniversitelerde okuma imkanı buluyor. Bilim açısından da Türkiye'nin illerini rekabete soktuk. Eskiden Ankara, İstanbul gibi büyük şehirler üniversite şehirleriyle bilimsel rekabet orada olur, kültürel, sanat alanında rekabet orada olur, Anadolu'nun diğer şehirleri bilimsel, kültürel, sanat alanındaki rekabetten bahis dahi doğru dürüst açamazlardı. Şimdi Türkiye'nin bütün illerini bilimsel rekabete soktuk, kültürel rekabet içerisinde koyduk. Sanat alanında ve her alanda artık üniversitelerimiz illerimizi bilim şehirlerine dönüştürdüler ve böylelikle Türkiye'nin dört bir yanı rekabetin heyecanını yaşıyor" diye konuştu. nbsp;Konuşmaların ardından Kadışehir İmam Hatip Lisesi'nin açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Kendisinin de imam hatip lisesi mezun olduğun ifade eden Bozdağ, bir anısını anlatarak öğrencilere başarılı olmaları için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. nbsp;Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...