Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır halkı Mursi için ayakta

Mısır halkı Mursi için ayakta

DÜNYA Haberleri

Mısır'da "Süveyş Direnişi Kudüs'e giden yolumuz olacak" adı altındaki darbe karşıtı gösteriler başladı.

Mısır 'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin halka, "gösterilere katılmaları" yönünde dün yaptığı çağrı ülke çapında karşılık buldu. Başkent Kahire ve nbsp; Süveyş başta olmak üzere, İsmailiye, Marsa Matruh, Dimyat, Beni Süveyf, Suhag, Asyut, Buhayra, Kalyubiye gib ülkenin güneyinden kuzeyine bir çok kent ve kasabada darbeye karşı gösteri düzenleniyor.

Kahire'nin Zeytun, Medinet Nasr, Şobra Hayme, Umraniye, Hilvan, Maadi, Matariye, Şurabiyye gibi bir çok bölgesinde düzenlenen irili ufaklı darbe karşıtı gösterilerde, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı sloganlar atılıyor.

Ailece katılımın yüksek olduğu gözlemlenen yürüyüşlerde, protestocular Mursi ve şehit fotoğraflarının yanı sıra Rabia sembolleri ve Mısır bayrakları taşıyor.

Süveyş'te düzenlenen bugünkü gösterilerde katılımın öncekilere oranla daha yüksek olması dikkat çekti.

İskenderiye'de çok sayıda noktadan göstericiler sahil yönüne doğru yürüyüşe geçti.

Munufiye ve Kalyubiye'de düzenlenen gösterilerde, protestocular arasında İhvan yanlılarının yanı sıra herhangi bir parti ile ilişkisi olmayan çok sayıda göstericilerin bulunduğu gözlemlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...