İstanbul Tenis Turnuvası'nda en güçlü aday Li Na

/ Kaynak: AA
İstanbul Tenis Turnuvası'nda en güçlü aday Li Na

SPOR Haberleri  / AA

WTA Championships'in dördüncü gününde Li Na, Victoria Azarenka'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle yenip yarı finale yükseldi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonun dördüncü gününde, grubunda daha önce yaptığı iki maçı kazanan Li Na, belinden sakatlık geçirerek güçlükle mücadeleyi tamamlayan rakibi Azarenka'yı 6-2 ve 6-1'lik setlerle mağlup etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan Li Na, bir kez rakibinin servisini kırdığı ilk 3 oyunu alarak 3-0 öne geçti. Toparlanan Azarenka kendi oyununu kazandıktan sonra bir kez de servis kırarak skoru 3-2'ye getirdi. Daha sonra 6. oyunda Belaruslu sporcunun belinden geçirdiği sakatlık nedeniyle maça bir süre ara verildi. Rahatsızlığı nedeniyle bir süre kenarda oturan Azarenka, daha sonra sağlık odasına giderek tedavi oldu. Yaklaşık 10 dakika sonra salona dönen Azarenka maça devam etti. Ancak Li Na, oynamakta zorlandığı gözlenen rakibi karşısında 3 oyun daha alarak ilk seti 6-2 üstün bitirdi. İkinci sette de sakat bir şekilde mücadele eden rakibi karşısında ilk 5 oyunu alan Çinli tenisçi, skoru 5-0 yaptı. Azarenka 6. oyunda servis kırarak durumu 5-1 yaparken, Li Na son oyunu da alarak seti 6-1, 1 saat 17 dakika süren maçı da de 2-0 kazandı. Böylece Li Na, oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılarak grup lideri olarak yarı finale çıktı. Grubu bir galibiyetle tamamlayan Azarenka ise elendi.


Jankovic, grupta ikinci yarı finalist oldu nbsp;
Sırp tenisçi Jelena Jankovic, bir maçı eksik olmasına rağmen beyaz grupta ikinci yarı finalist oldu.
Grupta Azarenka'nın, Li Na karşısında set almadan kaybetmesiyle yarı finale yükselmeyi garantileyen Sırp oyuncu, son maçında bu akşam iddiası bulunmayan İtalyan Sara Errani ile karşılaşacak.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...