Bülent Arınç Bosna'da

/ Kaynak: AA
Bülent Arınç Bosna'da

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında ülkenin güneyindeki Mostar kentini ziyaret etti.

Arınç, temaslarının öğleden sonraki bölümünde tarihi Mostar Köprüsü'nü gezdi ve köprüden atlayan Mostarlı bir gencin atlayışını izledi. Daha sonra eski Yugoslavya döneminde kapatılan ancak Bosna Hersek'in bağımsızlığını ilan etmesinden sonra yeniden açılan ve yapılan tadilatın ardından geçen yıl bir kez daha hizmete giren Buna Nehri kıyısındaki 600 yıllık Blagay Alperenler Tekkesi'ni ziyaret eden Arınç, burada yetkililerden tekke hakkında bilgi aldı. Arınç, Alperenler Tekkesi'ni gezdikten sonra Mostar kenti yakınlarındaki eski Türk köyü Poçitely'yi ziyaret etti. Buradaki tarihi Hacı Ali Camisinde incelemelerde bulunan Arınç, Poçitely ziyareti kapsamında turistik amaçla köye gelen Türk ve yabancı turistlerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.Arınç'a, ziyaretinde Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Tolga Bermek ve konsolosluk yetkilileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri ile Bosna Hersek'in Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek eşlik etti. Başbakan Yardımcısı Arınç, Bosna Hersek'teki temaslarını tamamladıktan sonra, Mostar Havalimanından kalkan özel uçak ile ülkeden ayrıldı.


Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...