Sırbistan'dan Başbakan Erdoğan'a 'Kosova' eleştirisi

Sırbistan'dan Başbakan Erdoğan'a 'Kosova' eleştirisi

GÜNDEM Haberleri

Sırbistan Başbakanı Daçiç, Başbakan Erdoğan'ın "Kosova Türkiye, Türkiye Kosova'dır" ifadelerini eleştirdi.

Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Kosova'nın Prizren kentinde yaptığı konuşmada kullandığı ''Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" ifadelerinin, Sırbistan-Türkiye ilişkilerinin gelişimine hizmet etmeyeceğini savundu.

Daçiç, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk yetkililerinin birçok kez Sırbistan ile iyi ilişkiler içerisinde olmak istediğini belirttiklerini anımsattı. Buna karşın Başbakan Erdoğan'ın kullandığı son ifadelerin söz konusu amacı desteklemediğini öne süren Daçiç, "Böyle şeylerin olmaması lazım çünkü bu, doğrudan Sırbistan'a yönelik bir provokasyondur" diye konuştu.

Daçiç, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ikili ilişkilerin ilerlemesi için sağlıklı temeller atılması gerektiğini kaydetti. İki ülke arasında serbest ticaret ve vizelerin kaldırılmasına ilişkin anlaşmalar olduğunu söyleyen Daçiç, şunları söyledi:

"Bu sadece dostluk niyeti taşıyan ülkeler arasında olur. Ama diğer taraftan, Türkiye'nin Sırbistan'da bazı çıkarları var, daha doğrusu tüm Balkanlar bölgesinde. Türkiye, Sırbistan'da yaşayan Boşnakların hakları ile de ilgileniyor. Kullanılan bu tür ifadelerle riskli duruma düşen bir çok şey var."

Daçiç, Kosova yönetiminin Belgrad'a yönelik tutumu da eleştirerek, "Sırp yetkililerinin seçim kampanyası boyunca Kosova'ya girmesine bile izin verilmiyor. Bu durumun aşılması lazım. Erdoğan, böyle bir zamanda gelip, 'Kosova Türkiye'dir' diyebiliyor fakat Sırp yetkililerinin 'Kosova Sırbistan'dır' demesi anormal karşılanıyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, önceki gün Kosova'nın Prizren şehrindeki Kosova Demokratik Türk Partisi'nin mitinginde yaptığı konuşmada, ''Hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin, birbirine dost, birbirine akraba, birbirine kardeş olduğu bir yapının insanlarıyız. Unutmayın, Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...