Metin Oktay Fair Play Ödülleri sahiplerini buldu

/ Kaynak: İHA
Metin Oktay Fair Play Ödülleri sahiplerini buldu

SPOR Haberleri  / İHA

2013 Metin Oktay Fair Play Ödüllerini bu yıl Fenerbahçe Kulübü'nden Tolga Şanbay ile Eskişehirspor Kulübü oyuncusu Dede kazandı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Batı VIP Lounge'da düzenlenen ödül töreninde, Metin Oktay Fair Play Ödülü jürisi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 2013 yılı Metin Oktay Fair Play Ödülü Fenerbahçe Kulübü'nden Tolga Şanbay ile Eskişehirspor Kulübü oyuncusu Dede'ye verildi. Toplam 50.000 TL tutarındaki ödülün 2 değerli sporcu arasında eşit olarak paylaştırılacağı bildirildi. Tolga Şanbay yönetimindeki Fenerbahçe U15 Futbol Takımı'nın 3 Kasım 2002 tarihinde, Elit Akademi Ligi'nin 13. hafta maçında, Fenerbahçe U15 Takımı ile Eskişehirspor U15 Takımı arasında oynanan karşılaşmanın 65. dakikasında Eskişehirspor takımın oyuncusu sakatlanarak oyun alanından çıkmak zorunda kalmıştı. Bu dakikaya kadar tüm oyuncu değişiklik hakkını kullanan Eskişehirspor'un, sahada 10 kişi ile mücadele etmesi üzerine; Tolga Şanbay yönetimindeki Fenerbahçe U15 Takımı teknik heyeti önce TFF yetkililerine, daha sonra karşılaşmanın hakemine ve rakip takım teknik heyetine saha içinde 10-10 mücadele etmek istediklerini belirterek, bir oyuncusunu çıkarmak isteğini iletmişti. Bunun üzerine maç 1-1 devam ederken, 65. dakikada oyun alanından 1 oyuncusunu çıkaran Fenerbahçe de karşılaşmayı 10 kişi ile tamamlamıştı.


LEONARDO de DEUS SANTOS (DEDE)
FIFA'nın "2012 Yılı Fair-Play Ödülü" için önerdiği 3 aday arasına giren Eskişehirspor futbol takımı oyuncusu Leonardo de Deus Santos Dede, Avrupa Ligi 2. tur maçında oynanan Eskişehirspor-Saint Johnstone maçında yaptığı hareket nedeniyle Metin Oktay Fair Play Ödülü'ne layık görüldü. Söz konusu maçta, Eskişehirsporlu oyuncular yerde yatan rakiplerini görmeyerek ataklarına devam etmişler ve hücum korner ile sonuçlamıştı. Ancak olayı daha sonra gören Kırmızı-Siyahlı futbolcu Dede köşe vuruşunu kullanmak yerine topu Saint Johnstonelu oyunculara geri vermişti. Bu Fair-Play hareketi, Saint Johnstone taraftarlarının FIFA'ya başvurusu sonucu, 2012 Fair-Play Ödülü adayları arasına girmişti.
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...