Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ahmet Davutoğlu'ndan yoğun telefon diplomasisi

Ahmet Davutoğlu'ndan yoğun telefon diplomasisi

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan, Danimarka, Katar ve Kırgızistan'ın Dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu dün akşam Yunan ve Danimarkalı, bugün ise Katarlı ve Kırgız mevkidaşlarıyla ayrı ayrı telefonda görüştü. Davutoğlu'nun Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile New York'ta yaptığı görüşmenin devamı niteliğinde olan telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler ve Kıbrıs konularının ele alındığı bildirilirken, Davutoğlu'nun önümüzdeki dönemde Atina'ya yapacağı ziyaretin de teyit edildiği belirtildi.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEDİ

Davutoğlu'nun Danimarkalı mevkidaşı Villy Sovndal ile yaptığı görüşmede ise Sovndal'a geçirdiği kalp krizi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi. Sovndal'ın ise hem geçmiş olsun dilekleri için hem de Türkiye ziyareti sırasında kendisine gösterilen konukseverlik için teşekkür ettiği belirtildi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev ile yapılan görüşmede ise gelecek dönemdeki ikili temaslarla iki ülke arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin ele alındığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El Atiye ile de Suriye konusundaki son gelişmeleri değerlendirdiği ve bu çerçevede iki bakanın Londra'da 22 Ekim'de düzenlenen Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grubu toplantısı sonrasında yaptıkları temaslar hakkında bilgi paylaşımında bulundukları belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...