Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sakarya'da 'Rabia Parkı' açıldı

Sakarya'da 'Rabia Parkı' açıldı

GÜNDEM Haberleri

Sakarya'da Mısır'daki darbe karşıtlarının sembolü Rabia işaretinden esinlenilerek Erenler ilçe Belediyesi tarafından inşa edilen park törenle hizmete girdi

Yeşiltepe Mahallesi'nde 2 bin 200 metrekarelik alanda inşa edilen parkın açılış töreninde konuşan Müslüman Kardeşler Türkiye temsilcilerinden Ahmet Yusuf, Mısır halkının bu tür yapılardan son derece mutlu olduğunu söyledi.Müslümanların, bu şekilde birlik ve beraberliğini sağlayacağını belirten Yusuf, "Rabia Parkı kıyamete kadar kalacaktır. Rabia bir isim değil, bu bir medeniyetin, İslam'ın ve direnişin sembolüdür. Çünkü Mısır'daki kardeşlerimiz o katliam günlerinde sadece Mısır'ı savunmadı, bütün İslam alemini, özellikle Türkiye'yi de savundu. Çünkü Mısır'da yaşananlar sadece Mısır'ı ilgilendirmiyor, bütün İslam alemini ve Türkiye'yi de ilgilendiriyor" dedi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de Mısır'daki insanların milli iradeye sahip çıkmak için canları pahasına mücadele ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Mısır'da darbeye karşı direnişin sembolü haline gelmiş Rabia adını bu parka verdik. Meydanları dolduran on binlerin bu işareti artık tüm dünyada Müslümanların sembolü haline geldi. Özgürlük ve demokrasi mücadelesi verirken katledilen kardeşlerimizin anısını yaşatmak adına tüm Müslümanların gönlünün adı olan Rabia'yı bu parkta yaşatacağız."

Katılımcılar daha sonra kurdele kesilerek açılışı yapılan, futbol ve basketbol sahaları, kauçuk zeminli yürüyüş parkuru, spor aletleri, çocuk oyun grupları, bitkisel peyzaj düzenlemeleri içinde ahşaptan çardaklar ve oturma alanları bulunan parkı gezdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...