Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB İşleri Komitesi Heyeti İstanbul'da

/ Kaynak: AA
AB İşleri Komitesi Heyeti İstanbul'da

Politika Haberleri  / AA

Hollanda Parlamentosu AB İşleri Komitesi heyeti, İstanbul'da Türkiye-AB ilişkileri çerçevesinde ziyaretler yaparak, değerlendirmelerde bulundu.

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollanda Parlamentosu AB İşleri Komitesi Heyeti Başkanı Raymond Knops, heyet üyelerini tanıtarak, Türkiye'ye yaptıkları ziyareti anlattı. Knops, ziyaretlerde büyük bir misafirperverlikle karşılandıklarını dile getirdi. Türkiye'ye 21 Ekim'de geldiklerini, Ankara'da TBMM'yi ziyaret ederek bazı görüşmeler yaptıklarını anlatan Knops, Diyarbakır ve Gaziantep ziyaretlerinin odağında çeşitli sivil toplum temsilcileriyle görüşmelerin yer aldığını, Türkiye-Suriye sınırında mültecileri de ziyaret ettiklerini aktardı. Türkiye'nin AB üyeliği süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Knops, heyetin ziyaretinin çok faydalı olduğunun altını çizdi. Knops, İstanbul'da, Gezi Parkı protestoları bağlamında çeşitli sivil toplum örgütleriyle konuştuklarını kaydederek, "Türkiye'ye ziyaretimizde en önemli konulardan biri insan haklarıdır. Türkiye'de farklı parti temsilcileri ve fikirlerden insanlar ve kurumlarla konuştuk. Taksim Gezi Parkı konusuyla ilgili de gözlemlerde bulunduk. Ayrıca Türkiye'nin AB atmosferi için durumun ne olduğunu temel aldık" diye konuştu.


- "Türkiye AB için açık bir pazar"
Toplantıda daha sonra heyet üyeleri, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hristiyan Demokrat Parti (CDA) Başkanı Sybrand van Haersma Buma, bir gazetecinin, "Türkiye'nin AB üyeliğinin kendisi ve AB için avantajları ne olacaktır?" şeklindeki sorusunu, "Türkiye AB için açık bir pazar. Siyasi iletişim için de önemli. Coğrafi konumu bakımından da AB için önem teşkil ediyor. Türkiye'nin AB için aynı standartlara sahip olması ise ülkede politik anlamda istikrar getirecektir" diye yanıtladı. Demokrat Parti (D66) Başkanı Aleksander Pechtold ise "Türkiye AB'ye girerse AB'yi çok dinli bir yapıya dönüştürecektir. Bu da ileride Ortadoğu'daki Müslüman ülkelerin AB ilişkilerinde girdi sağlayacaktır. AB çok dinli bir yapı olacaktır. AB, Türkiye'yi üye yaparak Ortadoğu'daki elini de sağlamlaştırmış olacaktır" şeklinde konuştu.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...