Çocuklar en çok onlara güveniyor

Çocuklar en çok onlara güveniyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Çocukların, çekici yetişkinlere güvenmeye daha meyilli olduğu belirlendi.

ABD'de Clark ve Harvard üniversitelerinde görev yapan bilim adamlarının araştırması, çocukların çekici yetişkinlere, çekici olmayanlardan daha fazla güvendiğini gösterdi. Araştırmanın başındaki Igor Bascandziev, dünyayı öğrenirken çocukların diğer kişilerden aldıkları bilgilere güvendiğini, daha önceki araştırmaların çocukların, yetişkinin geçmişte dürüst olup olmadığı ya da tanıdık gelip gelmediği gibi birçok faktörden etkilendiği gösterdiğini belirtti.

Bilim adamları, önce üniversite öğrencilerine 56 kadının fotoğrafını gösterdi ve aralarından en çekici ve en az çekici bulunan 12 kişininkini seçti. Daha sonra 4-5 yaşındaki 32 çocuğa, 18-29 yaşındaki 12 kadının fotoğrafları gösterildi.

Her çocuğa 6 yeni nesnenin fotoğrafını gösteren bilim adamları, bunların ne olduğunu sordu. Çocuklara biri çekici, diğeri çekici olmayan 2 kadın fotoğrafı gösterildi ve hangi yetişkinin doğru yanıtı bildiğini tahmin etmesi istendi.

Çocuklara nesnenin ne olduğunun söylenmesinden sonra hangi fotoğraftakinin doğru yanıtı verdiğini düşündükleri soruldu.

Çocuklardan çoğunun (özellikle kız çocuklarının) çekici yüzün bulunduğu fotoğrafı seçtiği ve bu fotoğraftaki kişinin doğru yanıtı verdiğini düşündüğü belirlendi.

Bilim adamı Bascandziev, sonuçların çocukların, özellikle de kızların, çekici yüzlere daha fazla güvendiğini gösterdiğini belirtti.

Bascandziev, cinsiyetler arasındaki farkın erkek çocukların gösterilen fotoğraflara daha az dikkat etmesinden ya da kızların yüz algısının daha fazla olmasından kaynaklanıyor olabileceğini vurguladı.

Araştırmanın sonuçları "British Journal of Developmental Psychology" dergisinde yayımlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...