Brezilya ve Almanya'dan AB'ye çağrı

Brezilya ve Almanya'dan AB'ye çağrı

DÜNYA Haberleri

Brezilya ve Almanya internette özel hayata karışılmama hakkı çağrısı yapan BM karar tasarısının görüşülmesi girişimini başlattılar.

Tasarı Avrupa ve Latin Amerika ülkeleri sözcülerinin birçoğunun katıldığı New York'taki toplantıda görüşüldü. Brezilya ve Almanya BM Genel Kurulu tarafından 1966 yılında kabul edilen Medeni ve Siyasi Haklar Uluslararası Sözleşmesi'nin 17.maddesindeki yasağın internette yaygınlaştırılmasını önerdi.The Foreign Policy böyle bir insiyatifin ilk defa kabul edildiğini vurgularken, karar tasarısının 2013 yılı sonuna kadar BM İnsan Hakları Komitesi'nde oylamaya sunulması planlanıyor. Karar tasarısında kısa bir süre önce açığa çıkarılan Amerikan istihbaratının yabancı hükümet ve vatandaşları izleme proğramına değinilmiyor. Ancak,bu şekildeki bir casusluk skandalının bu tasarıyı görüşmek için ivme yaptığına dikkat çekiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...