Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye ödül

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye ödül

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın eski futbolcusu Metin Oktay anısına gerçekleştirilen fair play ödülleri, sahiplerini buldu

Metin Oktay anısına gerçekleştirilen fair play ödülleri, sahiplerini buldu. Galatasaray Kulübü, ezeli rakibi Fenerbahçe 'nin 15 yaşaltı takımı antrenörü Tolga Şanbay'a Fair-Play ödülü verdi. Metin Oktay Fair Play Ödülü'nü kazanan bir diğer isim Eskişehirsporlu Dede oldu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen törene, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleri, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, futbol takımı teknik direktörü Roberto Mancini ve yardımcıları ile futbolcular da katıldı.

Türk futbolunun yetiştirdiği efsane futbolcu Metin Oktay'ın sportmenliğini ve örnek kişiliğini yeni nesillere aktarmak, onun ve çağdaşlarının en üst düzeyde temsil ettikleri fair-play ruhunu yeniden canlandırmak amacıyla verilmesi kararlaştırılan ödülün komisyon üyeliklerini; Atilla Gökçe, Can Bartu, Ertan Özerdem, Lutfi Arıboğan, Mehmet Baykan, Sanlı Sarıalioğlu, Sedat Doğan, Selahattin Beyazıt, Şenes Erzik ve Uğur Erdener yaptı.

Komisyonun gerçekleştirdiği değerlendirme sonucunda 2013 yılı Metin Oktay Fair Play Ödülü'nün, Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı Antrenörü Tolga Şanbay ile Eskişehirspor Kulübü oyuncusu Dede'ye verilmesi, toplam 50 bin lira tutarındaki ödülün bu isimler arasında eşit olarak paylaştırılması kararı alındığı bildirildi.

Tolga Şanbay, Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı'nın, Eskişehirspor ile oynanan karşılaşmada rakip oyuncunun sakatlanarak oyundan çıkması sonrası bir oyuncusunu çıkararak, eksik kalan rakibiyle aynı şartlarda mücadele etmesini sağladığı için ödüle layık görüldü.

Eskişehirsporlu Dede'nin ise takımının Avrupa Ligi'nde Saint Johnstone ile yaptığı karşılaşmadaki hareketiyle ödülü hak ettiği bildirildi. Rakip oyuncunun sakatlığı nedeniyle yerde kaldığı sırada atak yapan Eskişehirspor'da kazanılan korner atışında Dede, topu rakibine vererek centilmenlik örneği sergilemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...