Cumhurbaşkanı Gül ve eşi tarihi handa konser dinledi

/ Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Gül ve eşi tarihi handa konser dinledi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kayseri'nin tarihi Kara Mustafa Paşa Kervansarayı'nda konser izledi.

Kayseri'nin İncesu ilçesinde bulunan tarihi Kara Mustafa Paşa Kervansarayı'nda konser veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, konseri izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül için 'Gesi Bağları'nı seslendirdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, 3 günlük Kayseri programlarının ilk gününün akşamında, İncesu ilçesindeki Kara Mustafa Paşa Kervansarayı'nda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın verdiği konseri izledi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef Rengim Gökmen yönetiminde verdiği konsere, yeniden düzenlediği İstiklal Marşını seslendirerek başladı. Dünyaca ünlü bazı senfonik eserleri icra eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, konserin ikinci bölümünde ünlü piyanist İdil Biret'e eşlik etti. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası İdil Biret'in ardından senfonik olarak düzenlenen Türkçe parçaları da icra ettikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi için Kayseri'nin ünlü türküsü 'Gesi Bağları'nı da seslendirdi.
Konserin ardından Kayseri Valisi Orhan Düzgün, konserden dolayı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası adına şef Rengim Gökmen'e plaket takdim etti. Düngün, Kayseri'nin sanat alanında da ilerlediğini ifade ederek, ''Tarihi kervansaraydaki bu anlamlı konsere teşrifleriniz için teşekkür ederim'' dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...