Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Psaki, 'Daha bir çok iddianın ortaya çıkmasını bekliyoruz'

/ Kaynak: AA
Psaki, 'Daha bir çok iddianın ortaya çıkmasını bekliyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Jen Psaki, 'Snowden'dan sızdırılan gizliliği olan bilgilerin sayısına göre daha birçok iddianın ortaya çıkmasını bekliyoruz' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin casusluk faaliyetleriyle ilgili iddialara ilişkin "Snowden'dan sızdırılan gizliliği olan bilgilerin sayısına göre daha birçok iddianın ortaya çıkmasını bekliyoruz" dedi. Psaki, günlük basın brifinginde, son aylarda gizlilik derecesi olan bilgilerin ifşasının, ABD'nin dostu ve ortakları tarafından, ülkesinin istihbarat faaliyetleri hakkında eleştiriler yöneltmesine neden olduğunu söyledi. Psaki, "Bu, bizim bazı ortaklarımızla ciddi zorluklar oluşturdu" dedi. İstihbarat elde ederken dikkatli ve titiz çalışmaya ihtiyaç duyulduğu konusunda kimsenin tereddüt etmediğini belirten Psaki, "Vatandaşlarımızı, müttefiklerimizi ve ülkemizi korumaya yardım etmek için dünyada nelerin olup bittiğine dair bilgi topladığımız gizli değil. Dünyadaki tüm istihbarat servisleri bunu yapıyor. Geçtiğimiz hafta da dahil dünya üzerindeki birçok ortağımızla bu tür faaliyetler hakkında sürdürdüğümüz görüşmeler var. ABD hükümeti kontrolsüz faaliyette bulunmuyor" diye konuştu. ABD Başkanı Barack Obama'nın hükümeti, ülkesinin yabancı ortaklarına saygı duyacak şekilde, izleme kabiliyetlerini bir daha gözden geçirme noktasında yönlendirdiğini hatırlatan Psaki, "Sadece yapabildiğimiz için değil, ihtiyacımız olduğu için bilgi topladığımızı kesinleştirmek istiyoruz" ifadesini kullandı. Psaki, Obama'nın istihbarat ve iletişim teknolojileri konusundaki denetim grubunun bu tür konularda önerilerde bulunduğunu da belirterek, ayrıca mahremiyet ve temel haklarla ilgili bir kurulun, terörizmle mücadele çalışmalarında gizliliğin ve kişisel hakların uygun şekilde korunup korunmadığını gözden geçirdiği bilgisini verdi. "Tabi ki kendimizi ve müttefiklerimizi güvende tutmak için bilgi toplamaya devam edeceğiz" diyen Psaki, dostları ve müttefikleriyle bu konuları görüşmeye devam edeceklerini belirtti. Psaki, "Snowden'dan sızdırılan gizliliği olan bilgilerin sayısına göre daha birçok iddianın ortaya çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu. nbsp;Psaki, spesifik detayları paylaşmayacaklarını vurgulayarak, "Biz her haberi ne doğrulayacağız ne de yalanlayacağız. Daha önce de belirttiğimiz gibi, müttefiklerimizle bu tür konuların en iyi şeklide diplomatik kanallarla gerçekleştirileceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...