Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sony'den Xperia sürprizi, 8 çekirdekli işlemci

Sony'den Xperia sürprizi, 8 çekirdekli işlemci

TEKNOLOJİ Haberleri

Sony Xperia'nın akıllı telefonundaki/tabletindeki yeni modelin gelen söylentilere göre MediaTek'in yeni 8 çekirdekli işlemcisini kullanacağı yönünde.

Yeni telefonun adının Tianchi olması beklenirken, telefonun özellikleri de basına yansımış durumda. Bu yansıyan bilgiler dahilinde, nbsp;özellikle Çin basınında, telefonun özellikleri ise 6''inçlik ekran boyutunun olması, 1280 x 720 ekran çözünürlüğünün bulunması, Sony için tablet/telefon piyasasında bir alternatif olma özelliği taşıyor. MediaTek'in çıkarmış olduğu işlemci, daha önce Çin dışındaki bir ülkede, boy göstermedi. Sony'nin bu atılımından sonra, MediaTek firmasının da etkilenmesi bekleniyor. 12 Kasım'da yapılacak olan lansman için, tek sürpriz Tianchi olarak görünmüyor. Gelen haberler dahilinde, Sony Xperia Z1S'in de görücüye çıkması bekleniyor. Bildiğiniz gibi, 8 çekirdekli işlemci daha önce Samsung tarafından, Exynos 5 üretimli Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 telefonları ile uluslar arası pazarda kendine yer bulmuştu. Bu telefonlarda karşılaşılan sorunlarda, telefonun işlemcisinden tam verim alınamadığı üzerineydi. MediaTek'in geliştirdiği işlemci için ise böyle bir sorun bulunmadığı, hatta işlemcisinin hızının 2 Ghz olduğu belirtildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...