59,60 karatlık elmastan rekor satış bekleniyor

59,60 karatlık elmastan rekor satış bekleniyor

DÜNYA Haberleri

İsviçre'nin Cenevre kentinde önümüzdeki ay açık artırmaya çıkarılacak olan 59.60 karatlık pembe elmastan rekor satış bekleniyor.

Ünlü müzayede evi Sotheby's tarafından satılacak elmasa şimdiden 64 milyon dolar (126 milyon TL) değer biçildi. Açık artırma sırasında bu fiyatın daha da artmasının mümkün olduğu ifade ediliyor. Pembe elmasın söz konusu fiyata ve üstüne satılması durumunda, 2010'da yine Cenevre'de Sotheby's'in müzayedeye çıkardığı 24.78 karatlık "Graff Pink" adlı elmasın rekorunu kırmış olacak. Amerikalı Harry Winston'ın sahip olduğu elmas, 46 milyon dolara alıcı bulmuştu. "Pink Star" adlı yeni elmasın, Afrika'da maden arama çalışmaları yapan De Beers firması tarafından 1999'da bulunduğu açıklandı. Dünyanın en nadir ve renk bakımından en eşsiz elmaslarından biri olarak kabul edilen Pink Star'ın, ABD'deki Amerika Gemoloji (Değerli taşların incelenmesi) Enstitüsü'nün kayıtlarındaki en kusursuz elmas olduğu da belirtildi. 13 Kasım 2013'te pembe elması satışa çıkaracak olan Sotheby's Müzayede Evi'nin Sözcüsü David Bennett, "Pink Star'ın, 59.0 karatlık boyutuyla dünya üzerindeki en kıymetli doğal servetler listesinde mutlaka yer alacağına inanıyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...