Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şansölye Merkel, Tayyip Erdoğan'a hangi iki konuda kızdı?

Şansölye Merkel, Tayyip Erdoğan'a hangi iki konuda kızdı?

GÜNDEM Haberleri

Anlatacağım olay Merkel'in 1.5 yıl evvel Türk gazetelerinin Almanya temsilcilerine Berlin'de verdiği, off the record kaydı düşülen bir kahvaltıda yaşandı.

FUAT UĞUR - nbsp;fuat.ugur@tg.com.tr


Anlatacağım olay Angela Merkel'in yaklaşık bir buçuk yıl evvel Türk gazetelerinin Almanya temsilcilerine Berlin'de verdiği, nbsp;off the record nbsp;kaydı düşülen bir kahvaltıda yaşandı.
Kahvaltı neş'e içinde başlıyor. Ama sonunda söz dönüp dolaşıyor Başbakan nbsp;Tayyip Erdoğan'a geliyor beklendiği üzere. Merkel konuştukça geriliyor ve "Sizin Başbakanınız bana telefon ediyor, nbsp;Şansölye Merkel, bizim vatandaşlarla ilgili bir sorun olursa bana bildirin, diyor. Sen kimsin, neden sana bildireceğim? Onlar benim vatandaşım" diyor tuhaf bir kızgınlıkla.
Gazeteciler neye uğradıklarını şaşırıyorlar ama bir yandan da nbsp;Tayyip Erdoğan'ın teklifsiz ve samimi üslubu nbsp;akıllarına geldiği için kıs kıs gülüyorlar.
İlerleyen dakikalarda Merkel'in bir derdi daha ortaya çıkıyor. Türkiye'de 4 yıl önce kurulan Başbakanlığa bağlı nbsp;Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan da epey rahatsız olduğunu söylüyor.
Merkel'in bu sözleri çok ciddiye alınmalı esasında.
Büyük devlet olmanın bir faturası var. Dünyanın gözü üzerinizde olur. Her girişiminiz mutlaka birilerine batar. Çünkü onlar kendi alanlarına girilmesinden hoşlanmazlar. Hele bu alana tırnaklarıyla kazıyarak girmeye çalışan yeni oyuncu, üstelik de 90 yıl önce diskalifiye edilmiş bir oyuncunun mirasçısı ise durum onlar için daha da tehlikelidir.
Tüm bunları yazmamın sebebi, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonunun, dün kabul edilen raporlarıyla ilgili. Sakarya milletvekili Ayhan Sefer Üstün başkanlığındaki Komisyon üyeleri Almanya, Hollanda ve Belçika'da hem gençlik daireleriyle, hem de cezaevleri ve karakollarla ilgili incelemelerde bulundular. Çocuk yurtlarını, karakolları ve cezaevleri teker teker gezdiler. Yüzlerce yetkili ve Türkiye kökenli mağdurla görüşmeler yaptılar.
Hazırladıkları rapor zehir zemberek. nbsp;Almanya, Hollanda ve Belçika'nın AB kriterlerini nasıl ihlâl ettiklerinin de göstergesi nbsp;aynı zamanda.
Ne ilginç değil mi? Biz yıllarca bunun tam tersine alışıktık oysa. Avrupalılar gelir bizim ülkemizde incelemeler yaparlardı.
Türkiye artık böyle bir ülke. Kimileri için kabul etmesi zor da olsa.
nbsp;Şansölye Merkel, Tayyip Erdoğan'a hangi iki konuda kızdı?



Alman gençlik daireleri raporundan çarpıcı notlar
1-Velayet hakkının verilmesi gençlik dairesi kararı yerine, mahkeme kararıyla olmalı.
2-Çocuklar, çok basit sebeplerle ailelerinden alınmakta. Detaylı ve özenli bir araştırma ve inceleme yapılmıyor.
3-Gençlik dairelerinin asıl hedefi, aile bütünlüğünü korumak olmalı. Bazı gençlik daireleri, çocuğun aileden alınması hedefine odaklı.
4-El konulan çocuk ailelere değil kendi kültür ve yaşam tarzına en yakın akraba ve ailelere verilmeli.
5-Aile ile alıkonulan çocuklar arasında sürekli şahsi ilişki kurulmasına imkân sağlanmalı. Bazen çocukların ailesi ile 6 ayı aşkın bir süre görüştürülmüyor.
6-El koyma geçici bir tedbir. Ailenin negatif durum ve tutumu ortadan kalktığında, çocuk aileye iade edilmelidir.
7- Gençlik dairesi görevlilerinin, çocukların Türkçe'yi konuşmalarına izin vermeyerek, ana dilini, dolayısı ile kendi kültür ve kimliğini unutturma girişimi içinde bulunduğu tespit edilmiştir.
8-Gençlik daireleri görevlilerinde göçmen ailelere karşı büyük ön yargılar mevcut.
9-Her gençlik dairesi velayet hakkına ilişkin yasaları farklı yorumlayıp, farklı uygulayabilmektedir. Federal veya ulusal düzeyde bağımsız bir idari denetim yoktur.
10-Aileler çocuklarını geri alabilmek için uzun ve meşakkatli bir yargı sürecinden geçmeye mecbur tutulmaktadır
11-Mahkemeler karar verirken gençlik daireleri raporlarını esas alıyor. Bu, gençlik dairelerini hem savcı hem de hâkim konumuna getiriyor.
12-Mahkemeler, çoğunlukla ebeveynler aleyhine sonuçlanmaktadır.
13-Gençlik dairelerinde Türkiye kökenli uzman çok az.
14-El konulan çocuklar kaldıkları barınma yurtlarında çok ciddi sorun ve tehlikeler ile karşı karşıya.
15-Viyana Sözleşmesi gereğince vesayet altına alınan Türk çocuklarıyla ilgili olarak dış temsilciliklerimize bildirimde bulunulması gerekmektedir.


nbsp;Şansölye Merkel, Tayyip Erdoğan'a hangi iki konuda kızdı?

EŞCİNSELLERE ZORLA VERİLDİ
7 yaşındaki Halil Azeroğlu, Hollandalı lezbiyen aileye verilince dayısının boynuna sarılıp gözyaşı dökmüştü.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...