Marmaray için yeni otobüs hatları

Marmaray için yeni otobüs hatları

GÜNDEM Haberleri

Marmaray'da vatandaşların şehrin çeşitli toplu ulaşım araçlarına entegrasyonunu sağlamak için yeni otobüs hatları oluşturdu.

29 Ekim'de açılışı yapılacak olan Marmaray'ın Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme istasyonlarına gelecek yolcuların transferleri için oluşturulan hatlar Marmara'yla birlikte hizmet vermeye başlayacak. Avrupa Yakası'nda son durak olan Zeytinburnu Kazlıçeşme istasyonundan gelen ve giden yolcuların transferleri için aşağıdaki hatlar oluşturuldu.
KAZLIÇEŞME
Marmara'yı kullanarak Anadolu Yakası'ndan gelip, Avrupa Yakasındaki son durak olan Kazlıçeşme durağında inecek yolcular diğer toplu ulaşım araçlarına entegre olabilmek için yeni oluşturulan duraktan İETT otobüsleriyle metro ve metrobüs duraklarına ulaşabilecekler.
İETT ZEYTİNBURNU METRO - KAZLIÇEŞME HATTI
Bu otobüs hattı ile yolcular, Marmaraydan inen yolcu Zeytinburnu-Bağcılar tramvay istasyonuna ve Zeytinburnu Metrobüs İstasyonu'na ulaşabilecek.
İETT TOPKAPI CEVİZLİBAĞ - KAZLIÇEŞME HATTI
Kazlıçeşme Marmara'dan inen yolcular Cevizlibağ Metro, Metrobüs, Topkapı- Sultançiftliği Tramvay hattı ve Topkapı istikametine bu hat ile gidebilecekler.
İETT YENİBOSNA - KAZLIÇEŞME HATTI
Bu hattı ise; Bakırköy Sahil Yolu, Ataköy, Şirinevler, Yenibosna Transfer Merkezi'ne bağlanacaklar yolcular kullanabilecek.
Ayrıca Halkalı yönünden gelen ve eski banliyö hattı güzergahını kullanan ve Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu ile Yenikapı aktarma merkezine ulaşacak yolcular için ise
HALKALI- KAZLIÇEŞME-YENİKAPI-SİRKECİ HATTI
Yine bu kapsamda Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu'nun sahil tarafında yeni otobüs, yolcu bekleme peronları yapıldı.
YENİKAPI
Marmaray'dan Yenikapı istasyonu'nda inen yolcular için Aksaray-Havalimanı ve Aksaray- Kirazlı Metrosuna aktarma imkanı sağlayacak Yenikapı-Aksaray ring seferleri oluşturuldu.
Ayrıca Yenikapı'dan geçen mevcut 19 hat 140 araç ile Taksim, Beyazıt, Eyüp gibi önemli merkezlerle entegre olunacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...