Kidman'a Gelibolu daveti, 50 bin Anzak gelmek istiyor

Kidman'a Gelibolu daveti, 50 bin Anzak gelmek istiyor

GÜNDEM Haberleri

Avustralya, Anzak Günü'nün 100. yıl anma törenlerine Kylie Minogue ve Nicole Kidman'ı davet edecek.

Binlerce Avustralyalı ve Yeni Zelandalıturist, 1915'te yapılan Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden atalarını, çıkarmanın yapıldığı Anzak Koyu'nda anmak için her yıl Türkiye'ye geliyor. Ancak çıkarmanın 100'üncü yıldönümü olan 2015'teki törenler için her yılkinden farklı olarak rekor talep var. Sadece Avustralya'dan 50 bin kişi törenlere katılmak isteyince Türkiye ile Avustralya arasında sıkı pazarlık yaşanmaya başladı. Türkiye, Gelibolu Yarımadası'ndaki nbsp;tarihi milli parkın kapasitesinden dolayı en fazla 10 bin 500 kişiyi misafir edebileceğini nbsp;bildirdi. Avustralya Gazi İşleri Bakanı Michael Ronaldson Ankara ile bu rakamın artırılması için görüşmelerde bulunuyor. nbsp;Türk yetkililer Gelibolu Yarımadası'nın anma toplantısına aynı anda kapa-sitenin çok üzerinde insanın gelmesinin büyük nbsp;problemler doğuracağını savunuyor. nbsp;Anzak Koyu'ndaki tören alanının 50 bin kişi için yeterli olmadığı belirtiliyor. Seyyar tribünler ve çim alanlarının nbsp;en fazla 10 bin 500 nbsp;kişilik kapasitede olduğu nbsp;vurgulanıyor. nbsp;Ancak nbsp;Türkiye'nin çözüm için alternatif teklifler sunabileceği de Avustralya gazetelerinde yer aldı. Avustralyalılar 100'üncü yıl anma törenlerine birçok etkinliklerle katılmak istiyor.
NICOLE KIDMAN DA GELECEK nbsp;
Bazı Avustralyalılar şimdiden "100'üncü yılda 100 botla 100 kilometre" sloganıyla Çanakkale Boğazından Anzak Koyu'nda yarışma provası yaptı. Çanakkale Boğazı'nda yapılması düşünülen nbsp;yarışmaya Avustralya, Yeni Zelanda nbsp;ve Türkiye kürek takımları nbsp;katılacak. 25 Nisan 2015'de düzenlenecek törenlere Mel Gibson, Kylie Minogue ve Nicole Kidman gibi Avustralyalı dünyaca ünlü sanatçıların da katılması bekleniyor.
HAYRETTİN?TURAN İSTANBUL
TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...