Egemen Bağış, 'Helal Schengen' kurmanın vakti geldi de geçiyor...

Egemen Bağış, 'Helal Schengen' kurmanın vakti geldi de geçiyor...

Ekonomi Haberleri

Helal ürünlerin serbestçe dolaştığı bir ağ gerektiğini söyleyen Egemen Bağış, "Böylece bu konuda İslâm aleminde birliktelik oluşturabiliriz" dedi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İslam âleminde 'Helal Schengen' veya 'Helalgen' ağı oluşturmanın vaktinin geldiğini söyledi. Kendi himayesinde 60 ülkenin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Uluslararası Helal Akreditasyon Forumu'nda (IHAF 2013) konuşan Bakan Bağış, "Üzüntüyle müşahade ediyoruz ki, son zamanlarda çoğunluğu Müslüman olan ülkeler veya Müslüman nüfusa sahip ülkelerde verilen helal belgelerin tanınması noktasında bir birliktelik yok. Helal akreditasyon konusunda İslam aleminde birlikteliğin sağlanması, bu ülkeler arasında ticaretin geliştirilmesi ve yeni iş sahalarının doğması için bir sıçrama tahtası olacaktır" dedi. 2020 yılında dünyadaki Müslümanların sayısının 2 milyara ulaşmasının beklendiğini hatırlatan Egemen Bağış, "Helal ürünlerin, denetim altında serbestçe dolaşabileceği bir 'Helal Schengen' ya da 'Helalgen' ağı oluşturmanın vakti geldi de geçiyor" diye konuştu. Müslüman ülkeleri birlikte gelişmeye davet eden Bağış, "D-8'i, en gelişmiş ülkeler olan G-8 seviyesine getirmeliyiz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...