Turkcell, 2.9 milyar TL gelirle tarihî rekor kırdı

Turkcell, 2.9 milyar TL gelirle tarihî rekor kırdı

Ekonomi Haberleri

Net kârını yüzde 22'lik artışla 699 milyon TL'ye çıkaran Turkcell, mobil internet sayesinde üçüncü çeyrek gelirini de yüzde 8 artırdı

Turkcell Grubu, 3. çeyrekte 2 milyar 981 milyon lira ile tarihinin en yüksek "çeyrek geliri"ne ulaştı. Turkcell Grup, üçüncü çeyrekte gelirini bir önceki yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 8, yılın 9 aylık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artırdı. Bu büyümede yüzde 39 oranında artan mobil internet gelirleri ve yüzde 36 oranında büyüyen grup şirketlerinin katkısı etkili oldu. Grubun FAVÖK'ü (faiz, amortisman ve vergi önceki kâr), bir önceki yıla göre yüzde 11 artışla 1.016 milyar lira, net kâr ise yüzde 22'lik artışla 699 milyon TL oldu. Şirket yılın 3. çeyreğinde 322 bin yeni abone kazandı. Turkcell Genel Müdür Süreyya Ciliv, "Bu güçlü büyümeyi sürdürülebilir kılmak için güçlü altyapımıza ilk 9 ayda 1 milyar lira yatırım yaptık, teknoloji ve inovasyon ile müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler sunduk. Ayrıca, mobil genişbantı yayma vizyonumuz ile üstün özelliklere sahip ilk yerli tasarım akıllı telefonumuz 'Turkcell T40'ı ortalama akıllı telefon fiyatının yarı fiyatına satışa sunduk" diye konuştu.

Mobicar 20 noktada 41 araçlık filoya ulaştı

Araçların ihtiyaca göre, belli süreler ve belli mesafeler için kullanılması ve kullanıldığı kadar ödenmesi esasına dayanan sistemiyle 2013 Şubat ayından beri hizmette olan Mobicar, 20'den fazla noktada 41 araçlık filoya ulaştı. Platform, 2013 sonuna kadar öğrencilerin, çalışanların, kurumların, kamu personelinin ve isteyen herkesin yararlanması için uygun fırsatlar sunuyor. Mobicar, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde yer alan noktalarında her gün 24 saat hizmet veriyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...