Başbakan Erdoğan Van'da konuştu

Başbakan Erdoğan Van'da konuştu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, "Bir lobi var, bir savaş lobisi var, bir kan lobisi var. İşte biz, bu lobiye imkan tanımayacak, bu lobiye fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Van'da Beşyol Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'e özellikle Van depreminde gösterdikleri ilgi ve alaka nedeniyle şükranlarını ifade ederek başladı. Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e de selamlarını iletti. Van'ın tüm ilçelerini de selamlayan Erdoğan, Van depreminin ikinci yılında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi. Erdoğan, "Rabbim bizlere bir daha böyle büyük afet yaşatmasın" diye dua etti. Geçen yıl depremin yıl dönümünde Van'a geldiklerini, yeniden imar sürecinde inşa ettikleri hizmetleri, yatırımları, konutları teslim ettiklerini anımsatan Erdoğan, bugün de toplu açılış töreniyle Van'a kazandırdıkları hizmetlerin açılışını gerçekleştireceklerini belirtti. Erdoğan, "2 yılda Van depremi için kullandığımız kaynak eski rakamla 5 katrilyon lira. Van tarihinde böyle bir yatırım görmedi ama biz bu yatırımı yaptık. Niye? Çünkü, yeni bir Van inşa etmemiz gerekiyordu. Van'ın tüm yaralarını sarana kadar, tüm sorunlarını çözene kadar çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


Fırsat vermeyiz


Başbakan Erdoğan, "Bir lobi var, bir savaş lobisi var, bir kan lobisi var. Huzurdan, barıştan, bahardan rahatsız olan lobi var, aydınlıktan gözleri kamaşan, karanlığı özleyen bir lobi var, çocuklarımızın, gençlerimizin yaşamasından ve yaşatılmasından rahatsız olan ve onların kanını özleyen bir lobi var. İçeride de böyle bir lobi var, burada da Doğu'da, Batı'da, dışarıda da böyle bir lobi var. nbsp;


Eski günleri özleyen, çatışmayı, gerilimi, şiddeti özleyen bunların yeniden bu bölgeye getirmek isteyen bir lobi var. Terörden beslenen, terörün oluşturduğu puslu havadan beslenen, siyaseti, toplumu dizayn etmeye alışmış bir lobi var. İşte biz, bu lobiye imkan tanımayacak, bu lobiye fırsat vermeyeceğiz" dedi.


Belediyecilik beceriyle yapılır


Erdoğan, "İdeolojiyle belediyecilik yapılmaz, belediyecilik liyakatle, ehliyetle, beceriyle yapılır. Belediyecilik hizmet üreterek, yatırım üreterek yapılır. Van, belediyecilik noktasında mevcut manzarayı hak etmiyor, ideoloji Van'ın ihtiyaçlarını karşılamıyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...