Greenpeace üyesi Eyfel kulesinde eylem yaptı

/ Kaynak: AA
Greenpeace üyesi Eyfel kulesinde eylem yaptı

DÜNYA Haberleri  / AA

Greenpeace üyesi, petrol arama faaliyetlerini protesto ettiği için gözaltına alınan eylemcilerin serbest kalması için Eyfel kulesine tırmandı.

Sabah saatlerinde tırmandığı kulenin 2. katında yaklaşık 2 saat asılı kalan eylemcinin, Gazprom şirketinin petrol arama faaliyetlerini protesto eden grup üyelerini serbest bırakılması için kuleye çıktığı öğrenildi. Kulede asılı geçen 2 saatin sonunda itfaiye ekipleri tarafından indirilen eylemci ve olay yerinde bulunan 5 grup üyesi, polis tarafından gözaltına alındı. Greenpeace Fransa'dan Cyril Cormier ise Fransa hükümetinden korsanlıkla suçlanan 30 üyenin serbest bırakılması konusunda yardımcı olmasını istediklerini söyledi. nbsp; nbsp;Çormier, gelecek hafta Rusya'ya gidecek Fransa Başbakanı Jean-Marc, Ayrault'tan da Rus mevkidaşı ile bu konuyu görüşmesini talep ettiklerini belirtti. Rus güvenlik güçleri, 18 Eylül'de Kuzey Buz Denizi'nde petrol arama faaliyetlerigerçekleştiren Gazprom'a ait platforma tırmanmaya çalışan Greenpeace eylemcilerine müdahale etmiş, ertesi gün de eylemcilerin bulunduğu Artic Sunrise nbsp;gemisine operasyon düzenleyerek 30 eylemciyi gözaltına almıştı. Yargı süreçleri hala devam eden eylemcilerin suçlu bulunmaları halinde15 yıl hapis cezasına çarptırılacağı ifade ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...