Güler, 'Çözüm sürecine BDP'lilerin desteği % 95'

/ Kaynak: CHA
Güler, 'Çözüm sürecine BDP'lilerin desteği % 95'

Politika Haberleri  / CHA

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cemil Bayık ve Gülten Kışanak'ın 'çözüm süreci biterse silahlar konuşur' şeklindeki açıklamalarına Mardin'den cevap verdi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ve BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak'ın 'çözüm süreci biterse silahlar konuşur' şeklindeki açıklamalarına Mardin'den cevap verdi. Bu konuda sadece Gülten Kışanak'ı muhatap olarak kabul ettiğini belirten Güler," Bu sürecin geldiği noktada, bu bölge halkının bu konuda memnuniyetine bakarım. Bölgedeki çözüm sürecine destek oranı yüzde 90'dır. Kendi partililerinin destek oranı yüzde 95'tir. Bu bize de, kendilerine de çok büyük mesajlar, çok büyük sorumluluklar yüklenen bir konudur. Çözüm süreci ile ilgili verilen genel mesajlarına bakarım." dedi. Gençliğe Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan ile birlikte Mardin'e gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Valiliği'nde çözüm süreci ile Nusaybin ilçesinde yapılan duvar ile ilgili açıklamalarda bulundu. nbsp;
BDP'DE KENDİ PARTİLİLERİN DESTEK ORANI YÜZDE 95'TİR
Bölgedeki çözüm sürecine destek oranının yüzde 90 olduğunu ifade eden Bakan Güler, "DP'lilerin sürece destek oranı yüzde 95'tir. Bu bize de, kendilerine de çok büyük mesajlar içeren, çok büyük sorumluluklar yükleyen bir konudur. Bu süreci kim bitirirse 'vebal altında kalır' sözünü hem Sayın Başbakanımız ifade etmiştir. Hemde BDP eş başkanlarında da duyduk." diye konuştu.
Bu konuda küçük ayrıntılara takılmadan, sürecin bu bölge için olan önemini hesaba katacaklarını ifade eden Bakan Güler şöyle konuştu: "Bu sürecin devamı herkes için hayırlıdır. Bunu özenle korumayı ve bunun gereklerini herkes için bir sorumluluk olarak görüyoruz. Biz bu konuda neticeye varan bir yaklaşımı öne alırız. Küçük neticelere takılıp kalmayız. Bu süreci inşallah kimse sona erdirecek bir vebalin altına girmez."


911 KM SURİYE SINIRINDA TÜMÜNÜ DUVARLA ÇEKMEK GİBİ BİR YAKLAŞIMIMIZ YOKTUR.


Nusaybin ilçesinde Suriye sınırında örülen duvarla ilgili açıklamada yapan Bakan Güler, yapılan işin belediyenin sınırları içinde yer alan bir yatırım olmadığını bu yatırımın devletin bir yatırımı olduğunu ifade etti. Güler, "Orada farklı bir algı meydana getirmeye çalışılıyor. Orada oluşturulmaya çalışılan farklı algı şu anda sürdürülmekte olan sürecin amacına, maalesef amaçlarına hizmet etmiyor. Orada yapılmakta olan yol, mayınlı alandan dolayı vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik bir duvardır. Ayrıca herhangi bir durumda Suriye'den herhangi insani anlamda gelecek kişilerin can güvenliğini korumaya yönelik bir duvardır. Ceylanpınar'da, Akçakale'de şimdiye kadar yaşanan nahoş olayların bir daha tekerrür olmaması anlamında yapılan bir duvardır. 911 kilometrelik Suriye sınırının tümünü duvarla çekmek gibi bir yaklaşımımız yok. Tamamen korumaya yönelik duvardır. Ama farklı şekilde algılanmaya çalışılıyor. Bunun böyle olmadığını belirtmek istiyorum. Bu konu üzerinden polemik oluşturulmasına izin vermem." şeklinde konuştu
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...