Günün yemeği, Enginar Dolma tarifi

Günün yemeği, Enginar Dolma tarifi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hangi malzemeler gerekir?

Hangi malzemeler gerekir?
200 gr kıyma
6 adet enginar
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı un
2 kaşık pirinç
dereotu
2 adet limon
soğan


Nasıl yapılır?


Enginarlar ayıklanıp, limonla ovulur. Limonlu, unlu ve tuzlu suya atılır. Kıymanın içine ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, biber, tuz ve margarin katılıp iyice karıştırılır. Enginarlar unlu sudan çıkartılıp, çanak şeklindeki kısımları, hazırlanan karışımla doldurulur ve bir tencereye yerleştirilir, su ve limon suyu üzerlerine gezdirilir kapağı kapatılır ve enginarlar yumuşayıncaya dek pişirilir. Bir adet yumurta ve 2 adet limon suyu ile terbiye yapılıp üzerine gezdirilir, dereotu ilave edilip sıcak servis yapılır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...