Galatasaray'da 108. yıl kutlamaları sona erdi

/ Kaynak: CHA
Galatasaray'da 108. yıl kutlamaları sona erdi

SPOR Haberleri  / CHA

Galatasaray'ın 108. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri, bugün de Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen bir dizi etkinlik çerçevesinde kutlandı.

Galatasaray'ın108. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri, kurucu Ali Sami Yen'in Feriköy mezarlığındaki kabrinin ziyaret edilmesinin ardından bugün de Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen bir dizi etkinlik çerçevesinde kutlandı. nbsp;Törene Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Yönetim Kurulu Üyeleri, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, kulüp kurulları başkanları, kulüp üyeleri ve çeşitli şubelerden Galatasaraylı sporcular katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve yapılan saygı duruşunun ardından Tevfik Fikret Salonu'na geçildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. nbsp;Galatasaray marşıyla birlikte kürsüye gelen Başkan Ünal Aysal, yaptığı açıklamada, "Değerli Galatasaraylılar, abilerim ve kardeşlerim, bugün Galatasaray'ın 108. yılını kutluyoruz. Başarılarla ve kupalarla dolu ve beraberlik ve gönül birliğiyle beraberce kazanılmış kupalar ve başarılarla dolu." diyerek, şunları söyledi: nbsp;"Bütün Galatasaray'ın tarihine baktığımız zaman gördüğümüz sadece başarı değildir. Ciddi bir kültür yapısı, bununla gelen beraberlik ve bunun ötesinde her sene biraz daha artan bir kabullenme ve Galatasaray'a olan bakış şeklinin değişmesidir. nbsp;Bunun ötesinde biraz daha ileri gittiğimizde Türkiye'de Galatasaray artık gerçek anlamda bir markadır. Galatasaray markası Atatürk'ten sonra İstanbul kadar önemli bir üçüncü marka olarak dünyada herkesin kabullendiği değer verdiği bir marka olmuştur. Bugün kütüğümüze yeni bir plaket daha çakıp tarihimize not düşeceğiz. Bugün 108. yıldönümümüzü kutlarken Sayın Mükerrem Taşçıoğlu ağabeyimizden kütüğümüze yeni bir çivi daha çakmasını rica ediyorum." nbsp;Başkan Ünal Aysal'ın konuşmasından sonra en kıdemli üye, 2619 Mükerrem Taşçıoğlu, yaş kütüğüne 108. yıl plaketini çaktı.

Yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından Divan Başkanı İrfan Aktar, 50. yılını dolduran 6 üyeye, 3810 sicil numaralı Nejat Selçuk , 3795 ve sicil numaralı Altan Cöner, 3838 Engin Kaptanoğlu, 3839 Asaf Savaş Akat, 3864 Cevdet Dayıoğlu, 4183 Ekrem Erk'e törenle madalyalarını takdim etti.

2012-213 sezonunda kazanılan ödül ve kupaların tek tek tanıtılması ve müzeye teslim edilmesinin ardından Geleneksel Galatasaray Pilavının yenilmesiyle 108. yıl kuruluş etkinlikleri sona erdi.
SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...