BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Mutfakta ateş düştü

Mutfakta ateş düştü

Geçtiğimiz yıllarda hızla yükselen fiyat artışları, 2000 yılında hız kesti.



Geçtiğimiz yıllarda hızla yükselen fiyat artışları, 2000 yılında hız kesti. İstanbul'da bazı temel gıda maddesi fiyatlarındaki artışlar, DİE'nin açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının altında kaldı. Peynir, zeytin, kıyma, tavuk eti, margarin, un, makarna ile 1999'un zam şampiyonu kırmızı mercimek gibi gıda maddelerinin fiyatları, yüzde 11.8 ile yüzde 33.5 aralığında artış gösterirken, çay, ayçiçeği ve mısırözü yağı fiyatları yerinde saydı. Yağsız kıymanın kilogram fiyatı yüzde 28.3 artışla 4 milyon 300 bin liraya yükselirken, kahvaltıların vazgeçilmezi beyaz peynir yüzde 21 artışla 3 milyon 390 bin liraya çıktı. 1999'da yüzde 134.4 artışla zam şampiyonu olan kırmızı mercimekteki artış, geçen yıl yüzde 11.8 düzeyinde kaldı. Enflasyon oranlarını sollayan gıda ürünlerinden nohutun fiyatı yüzde 61, kurufasulyenin fiyatı yüzde 58.8, salçanın fiyatı ise 48.2 arttı. Ekmek ve sütün fiyatı ise TÜFE düzeyinde yüzde 38.8 zamlandı.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109330
    % -0.31
  • 3.8638
    % -0.7
  • 4.5501
    % -0.72
  • 5.1428
    % -0.02
  • 155.771
    % -0.08
 
 
 
 
 
KAPAT