Yılmaz 'Asker kaçaklarına para cezası geliyor'

/ Kaynak: CHA
Yılmaz 'Asker kaçaklarına para cezası geliyor'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

İsmet Yılmaz, asker kaçaklarının 'Yoklama kaçağı ve bakayaların yurt genelinde aranması işlemeleri başlatıldı' dedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, programları nedeniyle geldiği Sivas'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Alo 170 İletişim Merkezi'nin açılışına katıldı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, askerliği kısalttıklarını belirterek, asker kaçaklarının da mutlaka görevlerini yapmalarını istedi. Yılmaz, aksi takdirde idari para ve hapis cezası alınabildiğini hatırlattı. "Devletin güçlendikçe vatandaşı kendisine hizmet eder hale getiriyor. Kazandığından daha az vergi alıyor. Devlete ayırdığı süreden daha az süre istiyor." diyen Yılmaz, "Bunlardan bir tanesi askerlik süresinin kısaltılması. Bir ara 3 yıl askerlik yapanlar olmuş. Bizim zamanımızda 16 aydı, yedek subay olarak askerlik yaptım.Şimdi askerliği 12 aya indirdik. Bunu güçlü devletler yapar. Devlet diyor ki 3 ay daha bana az çalış. Bunun bir başka ifadesi 3 ay daha kendine çalış. Dolayısıyla devlet güçlendikçe vatandaşına daha çok hizmet edecek. nbsp;Devlette vatandaştan topladığını yine vatandaşa verecek." şeklinde konuştu.Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "2002 yılında topladığınız verginin yüzde 86'sı faize giderse, geriye kalan 14 lira ile siz hizmet götüremezdiniz. Sadece kamuda çalışanların maaşını ödeyecek. Bunlardan geriye hiçbir zaman yatırım kalmazdı. Şimdi ise 14 lira faize gidiyorsa geri kalan vatandaşa hizmet olarak dönüyor. nbsp;Vatandaş ta hiçbir şekilde kayıt dışı ekonomiye itibar etmeyecek. Vergisini zamanında ödeyecek. Askerliğini mutlaka yapacak. Gecikmeden yapacak tabi onun erteleme süresi de var." ifadelerini kullandı.
ASKER KAÇAKLARINA UYARILAR
Asker kaçaklarına uyarılarda bulunan Bakan İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: "Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü tarafından artık yoklama kaçağı ve bakayaların yurt genelinde aranması işlemi başlatıldı. Yoklama kaçaklarına uygulanan para cezaları işlenen fiilin süresine göre de artmaktadır. Bu suçu işledikten sonra bile kendi gelip askerliği yapmak istiyorum dediğinde o zaman idari para cezası çok az. Sen değil de Jandarma veya Polis seni getirmişse o zaman bu çok daha fazla. Üçe katlandığı bile olmaktadır. Mesela 2 yıla kadar yoklama kaçağı olan bir kardeşim işlemlerini kendiliğinden tamamlatırsa 593 TL idari para cezası veriyor, güvenlik güçleri getirmişse 2 bin 376 TL idari para cezası veriliyor. Bu daha da artıyor. Hiçbir Vatandaşın ne idari para cezasına ne de hapis cezasına muhatap olmasını istemeyiz.Askerlik işlemlerini de zamanında yaptırmaları vatandaşlık görevi açısından çok daha önemli." nbsp;Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra İletişim Merkezi'nin açılışını yaptıktan sonra Ümmühan Akarsu isimli vatandaştan gelen çağrıya cevap verdi. Sakarya'dan arayan vatandaşa İletişim Merkezinin tüm sorunlarını çözeceğini söyledi. nbsp;Açılışa Vali Zübeyir Kemelek, Milletvekili Ali Turan ile SGK Başkanı Yadigar Gökalp ve diğer yetkililer katıldı. nbsp;Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2010 yılında başlattığı Alo 170 İletişim Merkezi'nin 3.sünün Sivas'ta açıldığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...