Yurt dışından marka ve teknoloji satın alacak şirketlere müjde

Yurt dışından marka ve teknoloji satın alacak şirketlere müjde

Ekonomi Haberleri

TİM Başkanı Büyükekşi, ABD ve Avrupa'da marka arayan şirketlere kredi müjdesi verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Dışarıdan marka ve teknoloji satın alacak şirketlere Eximbank, 10 milyon dolara kadar Genel Müdür yetkisinde, 10 milyon dolar yukarısında yönetimin yetkisinde 10 senelik bir kredi temin edecek. Bu konuda çalışmalar tamamlandı, uygulamaya geçildi." dedi.

2. Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği İstanbul Wow Hotel'de yapıldı. TİM koordinasyonunda Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği tarafından tertip edilen etkinlik, sanayiciler ile eğitimcilerden büyük ilgi gördü. Etkinliğe TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran da katıldı.

Etkinlikte söz alan Mehmet Büyükekşi, ekonomiye ivme katma, ihracatı artırma adına Ar-Ge, inovasyon ve markanın önemli olduğunu vurguladı.

Hem toplam ihracatın hem makine ihracatının büyük oranda arttığını belirten Büyükekşi, "Umuyorum makinede daha da büyük ilerlemeler olacak. Buna uyumlu sanayide de büyük ilerlemeler olacak. Biz, onun için kalifiye ürünleri ele alan yarışmaları önemli görüyoruz." ifadelerini kullandı. Büyükekşi, 500 milyar dolar ihracat hedefine uygun olarak Ar-Ge için 19, tasarım için 8 ayrı etkinlik tertip ettiklerini de dile getirdi.

ABD ve Avrupa'dan marka ile teknoloji satın almanın önemine temas eden Mehmet Büyükekşi, şu açıklamalarda bulundu: "Dışarıdan marka olsun, teknoloji olsun satın almada yardım mühim. Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kurban Bayramı'ndan evvel sunum yaptık. Teknolojiyi bulmanın yanında satın alarak elde etmenin önemli olduğundan söz ettik. Bu manada yardım diledik. Artık marka ve teknoloji satın alacak şirketlere Eximbank, 10 milyon dolara kadar Genel Müdür yetkisinde, 10 milyon dolar yukarısında yönetimin yetkisinde 10 senelik bir kredi temin edecek. Bu konuda çalışmalar tamamlandı, uygulamaya geçildi."

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran ise, Ar-Ge Proje Pazarı'na başvuruların arttığına işaret etti. 500 milyar dolar ihracat hedefinin 100 milyar dolarını makine sektörünün karşılayacağından söz eden Dalgakıran, "Bu güç bir yolculuk ama neden başarılı olmayalım?" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...