Barcelona Real Madrid'i 5 maçtır yenemiyor

Barcelona Real Madrid'i 5 maçtır yenemiyor

SPOR Haberleri

Guardiola döneminde El Clasico'lara ambargo koyan Barcelona, ezeli rakibini 5 maçtır yenemiyor.

Pep Guardiola döneminde Real Madrid'e karşı büyük üstünlük kuran Barcelona, ezeli rakibini son 5 maçtır yenemiyor. Nou Camp'taki son 19 lig maçını kazanan Katalan ekibi, evinde üstünlüğü yeniden eline geçirmeye çalışacak. Barcelona'nın psikolojik üstünlüğünü kırmayı başaran Real Madrid ise geçen Şubat'tan bu yana deplasmanda süren namağlup unvanını korumayı amaçlıyor. Barcelona, Pep Guardiola'nın 2008'de takımın başına geçmesinin ardından Real Madrid'e karşı büyük bir üstünlük kurmuştu. Ancak Madrid ekibi, son dönemde Barcelona'nın El Clasico hakimiyetine son verdi. Barcelona, son 5 maçtır Real Madrid'i yenemiyor. Katalan ekibinin evi Nou Camp'ta oynanan son 5 El-Clasico'da da sadece 1 galibiyeti bulunuyor.

MESSI REKOR İÇİN ÇIKIYOR
Barcelona'nın en büyük kozu Lionel Messi, Real Madrid karşısına rekor için çıkacak. Messi, 1 gol daha atmayı başarması halinde Real Madrid efsanesi Alfredo Di Stefano'ya ait El-Clasico'larda en fazla gol atan oyuncu unvanını eline geçirecek. Messi, bugüne dek Real Madrid ağlarını 18 kez havalandırdı.

RONALDO BOŞ GEÇMİYOR
Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo da Barcelona'ya gol atmakta zorlanmıyor. Ronaldo, Nou Camp'taki son 6 maçın tamamında gol attı. İstatistikler Portekizli yıldızın gol attığı maçlarda Real'in yenilmez olduğunu gösteriyor. Zira Real Madrid, Ronaldo'nun gol attığı 90 lig maçının 86'sını kazanırken 6'sında berabere kaldı.

REAL 3'TE E PEŞİNDE
Son 2 El-Clasico'yu kazanan Real Madrid, ezeli rakibini deplasmanda bir kez daha yenmesi halinde, 1979 yılından bu yana ilk kez üst üste 3 El-Clasico kazanacak. Bununla birlikte Katalan ekibi, Real Madrid ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından, Nou Camp'ta oynadığı 19 maçın tamamını kazandı. Real Madrid ise geçen şubattan bu yana ligde deplasmanda kaybetmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...