Euroleague yorgunu Galatasaray Aliağa Petkim'e boyun eğdi

Euroleague yorgunu Galatasaray Aliağa Petkim'e boyun eğdi

SPOR Haberleri

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital'ı 77-69 mağlup eden Aliağa Petkim, bu sezon ilk galibiyetini aldı.

İki takımın da karşılıklı basketlerle başladığı müsabakanın 4. dakikasını Aliağa Petkim, Marshall'ın basketiyle 9-8 üstün geçti. Kalan bölümde, Sommerville ve Marshall'la sayılar bulan ev sahibi ekip, ilk periyodu 18-17 önde tamamladı. İkinci periyoda hızlı başlayan ve rakibine sayı şansı tanımayan Aliağa Petkim, yakaladığı 9-0'lık seriyle 12. dakika içinde aradaki farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 27-17. Ancak kalan bölümde rakibinin hücumdaki top kayıplarını Ersin Dağlı ve Furkan Aldemir ile iyi değerlendiren Galatasaray Liv Hospital, devreyi 33-32 üstün bitirdi.

Üçüncü periyoda Ahmet Erdoğan'ın basketleriyle başlayan Aliağa Petkim, 25. dakikayı 45-40 önde geçti. Arroyo ve Ersin Dağlı ile farkın açılmasına izin vermeyen Galatasaray Liv Hospital, 3. periyodu 53-51 önde tamamladı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Büyük çekişme içinde geçen dördüncü periyotta 35. dakikayı 63-61 önde geçen Aliağa Petkim, taraftarının da desteğiyle son 3 dakikaya 66-61 üstün girdi. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Aliağa Petkim, Galatasaray Liv Hospital'ı 77-69 yendi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Bu arada, müsabakanın ilk periyodunun bitimine 5,13 saniye kala Galatasaray Liv Hospital taraftarının bulunduğu tribünden Aliağa Petkim yedek kulübesinin bulunduğu alana doğru atılan patlayıcı madde nedeniyle oyun bir süre durdu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Son periyotta ise bitime 37 saniye kala Randle'ın attığı basketten sonra Galatasaray tribünlerinden atılan yabancı maddeler nedeniyle müsabakaya yaklaşık 5 dakika ara verildi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Salon: ENKA nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Hakemler: Engin Kennerman, Zafer Yılmaz, Uğur Özen
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Aliağa Petkim: Ahmet Erdoğan 4, Sommerville 15, Randle 10, Melih Yıldız 6, Ali Işık, Marshall 17, Ceyhun 6, Bora Hun Paçun 6, Popovic 13 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Galatasaray Liv Hospital: Erceg 4, Gordon 8, Göksenin Köksal, Markoishvili 8, Furkan Aldemir 13, Arroyo 8, Sinan Güler, Ender Arslan 4, Ersin Dağlı 16, Domercant 8
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
1. Periyot: 18-17 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Devre: 33-32 (Galatasaray Liv Hospital lehine) nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
3. Periyot: 51-53 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
5 faulle çıkanlar: 38.25 Melih Yıldız (Aliağa Petkim), 39.40 Ersin Dağlı (Galatasaray Liv Hospital)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...