Ruhr derbisinde Schalke'ye Dortmund darbesi

Ruhr derbisinde Schalke'ye Dortmund darbesi

SPOR Haberleri

Bundesliğa'da oynanan Ruhr derbisinde Schalke'ye konuk olan Borussia Dortmund, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Bundesliga 'da sezonun en önemli maçlarından birisi Veltins-Arena'da oynandı. Ruhr derbisi nde Schalke 'ye konuk olan Borussia Dortmund, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Borussia Dortmund taraftarlarının tribünde havai fişek yakmaları sebebiyle 5 dakikada geç başlayan karşılaşmada 10. dakikadan sonra kontrolü ele geçiren konuk ekip 14. dakikada nbsp; Pierre-Emerick Aubameyang'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Sarı-siyahlı ekibinin Aubameyang ve Robert Lewandowski ile bulduğu gol fırsatları kaçırdığı maçta, Schalke 04, 30. dakikada Neven Subotic'in Christian Fuchs'u düşürmesi sonucu penaltı kazandı.

Kevin-Prince Boateng'in kullandığı penaltı vuruşunu kurtaran kaleci Roman Weidenfeller, Schalke'nin maçta beraberliği sağlamasını engelledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Borussia Dortmund'un 1-0 üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıya iyi başlayan konuk ekip, nbsp; bir kontratak sonrasına nbsp; 51. dakikada Henrikh Mkhitaryan pasında Nuri Şahin'in yaklaşık 20 metreden attığı golle 2-0 öne geçti.

Nuri, böylelikle bu sezon ilk golünü kaydetmiş oldu.

Schalke 04, Max Meyer ile 63. dakikada nbsp; bulduğu golle durumu 2-1 yaparken, Borussia Dortmund 74. dakikada Jakub Blaszczykowski ile cevap verdi ve farkı yeniden 2'ye çıkarıp skoru 3-1'e getirdi.

Maçta başka gol olmadı ve 143. Ruhr derbisinden Borussia Dortmund 3-1 galip ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...