'AK Parti takip merkezi kurdu' haberine yalanlama

'AK Parti takip merkezi kurdu' haberine yalanlama

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, Twitter ve Facebook için takip merkezi kurdu' haberine yalanlama

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bugün bir gazetede yayımlanan "AKP, twitter ve facebook için takip merkezi kurdu" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun, ilgili mevzuatla kendisine verilen görevler kapsamında internetin güvenli, bilinçli ve etkin kullanımına yönelik çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar Türkiye'de 100'ün üzerinde il ve ilçede 30 bine yakın katılımcıya ulaşılarak, eğitim seminerleri verildiğine değinilerek, şunlar kaydedildi:

"Bilinçlendirme amaçlı çok sayıda kitapçık, broşür, afiş ve benzeri dokümanlar basılarak okullardan, kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda dağıtılmaktadır. Bunun dışında internet ve medya aracılığıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri de yürütülmektedir.

Ayrıca TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu tarafından 2012 yılında hazırlanan raporda; çocukların, gençlerin ve ailelerin interneti güvenli, etkin ve bilinçli kullanmaları amacıyla Türkiye genelini kapsayacak eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması önerilmiştir. Raporun 79 numaralı önerisinde, kurumumuzun da aralarında bulunduğu paydaş kurumlar tarafından 'kamu bilinçlendirme merkezleri' kurulması gerektiği belirtilmiştir.

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu raporunda yer alan bu önerinin gereğinin yerine getirilmesi amacıyla kurumumuz tarafından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) bünyesinde Bilinçli İnternet Merkezi kurulması kararlaştırılmıştır. Henüz kurulma çalışmaları yürütülen bu merkezin temel amacı TBMM raporunda önerildiği şekilde internetin güvenli, bilinçli ve etkin kullanımı konusunda gerekli çalışmaları daha etkin bir şekilde yürütmektir.

Haberde öne sürülen 'bu merkezin twitter ve facebook gibi sosyal medya sitelerini denetleyeceği ve takip edeceği iddiası' hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca haberde öne sürülen binanın kiralandığı, 23 milyon ödenek ayrıldığı iddiaları ile diğer iddia ve yorumlar da doğru değildir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...