BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Damak tadı, anne karnında oluşuyor

Damak tadı, anne karnında oluşuyor

Fransa'nın Dijon kentindeki tat alma duyusuyla ilgili bir araştırma merkezinde görevli bilim adamları, yeni doğan bebeklere keskin kokusu nedeniyle anason koklatarak bebeklerin verdiği tepkileri not ettiler.



Bilim adamları, damak tadının anne karnında oluştuğunu açıkladı. Fransa'nın Dijon kentindeki tat alma duyusuyla ilgili bir araştırma merkezinde görevli bilim adamları, yeni doğan bebeklere keskin kokusu nedeniyle anason koklatarak bebeklerin verdiği tepkileri not ettiler. Araştırma sonuçlarına göre, gebelikte anasonlu besinler yiyen annelerin bebekleri anason kokusundan rahatsız olmazken, diğer bebekler yüzlerini çevirmek istedi. Bilim adamları, bu verilerden yola çıkarak, insanların damak tadının, büyük oranda annelerinin beslenme alışkanlıklarından etkilendiğini ve buna göre oluştuğunu belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT