Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki çatışmalar duruldu

/ Kaynak: AA
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki çatışmalar duruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ordu, ülkenin doğusundaki stratejik öneme sahip bir bölgede kontrolü sağladığını duyurdu.

Ordu sözcüsü Olivier Hamuli, dün M23 hareketine yönelik operasyonlarda önemli başarılar kaydedildiğini, M23'ün Goma kentinin 20 kilometre kuzeyindeki Kibumba bölgesinden Ruanda sınırına püskürtüldüğünü belirtti. Hamuli ayrıca Ruanda'yı M23 isyancılarının silahsızlandırılması konusunda yardıma çağırdı. Hükümet ve M23 arasında Uganda'da sürdürülen barış görüşmeleri son aylarda sıkça kesintiye uğramış, bu süre zarfında taraflar zaman zaman çarpışmıştı. Görüşmelerde, isyancıların affı, silahsızlandırılması, entegrasyonu vegüvenlik düzenlemeleri konusunda anlaşmazlıkların olduğu belirtiliyor. M23 isyancıları geçen yıl kısa bir süreliğine Goma kentinin kontrolünü ele geçirmiş, örgütün bu yaz yeniden hareketlenmesi, aynı olayların yeniden yaşanabileceği endişesini doğurmuştu. DKC'de daha önceki isyancı gruplarla hükümet arasında 23 Mart 2009'da imzalanan barış anlaşmasının hükümet tarafından ihlal edildiğini öne süren M23 hareketi, 2009 yılında orduya dahil edilen çoğu Tutsi isyancıların 2012 baharında yeniden ayaklanmasıyla oluşmuş ve adını 23 Mart anlaşmasından almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...