Ergin Ataman isyan etti

Ergin Ataman isyan etti

SPOR Haberleri

BBL 3. hafta mücadelesinde Aliağa Petkim'e mağlup olan Galatasaray Liv Hospital'de koç Ergin Ataman, basketbol federasyonuna zerzenişte bulundu.

THY Euroleague'in zor ve sert geçtiğini vurgulayan Ergin nbsp;Ataman, federasyonun '48 saat dolmadan maçlar oynanır' kararı kendilerini yıprattığını dile getirdi. Aliağa Petkim'i mücadelesinden dolayı kutladığını ifade eden Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman da kendi oyun felsefelerini sahaya yansıtamadıklarını vurguladı. Aliağa takımının maçta iyi savunma yaptığını, kendilerinin de fiziksel ve mental yorgunluklarının bulunduğunu belirten Ataman, şöyle konuştu:
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"THY Euroleague zor ve sert geçiyor. Federasyonun bu sezon için '48 saat dolmadan maçlar oynanır' kararı da bizi oldukça yıprattı. Bu, sadece takımın fiziksel yorgunluğu için bir mazeret olabilir ama mağlubiyet için olmaz. Eksiklerimizi değerlendireceğiz. Kadromuz çok geniş ama Furkan Aldemir dışında hiçbir oyuncumuzdan bu maçta verim elde edemedik."
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Ataman, THY Euroleague'deki Olympiakos maçında sakatlanan ve boyun travması geçirdiği duyurulan Avustralyalı oyuncu Nathan Jawai'nin durumuna ilişkin de "Net durumunu maalesef bilmiyorum ama bir süre bizimle beraber olamayacağını biliyorum. Bu konuda da takıma mutlaka bir takviye yapmamız gerektiği de ortada. En kısa sürede bir çözüm bulmak zorundayız. Sanırım yakın zamanda bir oyuncu takviyesi yapmamız gerekecek ama kulüple bunu konuşmadık" diye konuştu. nbsp; nbsp;
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"İHTİYACIMIZ OLAN BİR GALİBİYET ALDIK" nbsp;
Beko Basketbol Ligi'nin 3. haftasında sahasında Galatasaray Liv Hospital'ı 77-69 yenen Aliağa Petkim'in Başantrenörü Hakan Demir, "İhtiyacımız olan çok önemli bir galibiyet aldık" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Demir, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, Avrupa'da önemli maçlar oynayan Galatasaray Liv Hospital'ı biraz eksik, moralsiz ve yorgun yakaladıklarını ifade etti. İhtiyaçları olan çok önemli bir galibiyet aldıklarını dile getiren Demir, "THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden güçlü bir takımı yendiğimiz için mutluyum. Umarım bu galibiyetle yolumuz açılır" diye konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Demir, bir soru üzerine, Galatasaray'ı yenmeyi beklemediklerini ancak hafta içinde maça galibiyet ümidiyle hazırlandıklarını söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Aliağa Petkim oyuncusu Bora Hun Paçun da oyunun başından sonuna kadar mücadeleyi bırakmayarak geçen sezonun şampiyonu bir takımı yendiklerini ve önemli bir galibiyet elde ettiklerini aktardı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
MAÇTAKİ OLAYLAR nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Ataman, bir soruya karşılık, maç sırasında Aliağa Petkim oyuncu ve teknik adamlarının bulunduğu bölüme maytap ve yabancı madde atan Galatasaray taraftarlarının bu davranışına anlam veremediğini ifade etti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Olayı kınadığını dile getiren Ataman, şunları kaydetti:
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"İster Galatasaray ister diğer takım taraftarı olsun bu tarz taraftarların maçlara gelmesini istemiyorum. Buraya gelip de rakip takım olduğu yere birtakım yabancı maddeler atmak doğru değil. Tekrar söylüyorum, basketbol sahaları insanların zevkle maç izlemeleri için hazırlanan alanlardır. Sporcular ve antrenörlerin hepsi bizim kardeşimiz. Bu olayları yapanları kınıyorum. Gerçek Galatasaray taraftarı bunları aralarından ayıklasın."
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Sinan Güler de hiçbir rakibi hafife alma ve küçümseme gibi bir lükslerinin olmadığını, Aliağa maçında bunu gördüklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...