Samsung'a korsan cezası

Samsung'a korsan cezası

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung'un internetteki mesajlaşma ortamlarında sahte mesajlarla kendi ürünlerini överek rakiplerini yerden yere vurduğu iddiası sonunda başına iş açtı.

Firmaların internette kullanıcıların tartıştığı ortamlarda sahte mesajlarla kendilerine avantaj sağlamaya çalışmalarına giderek daha çok rastlıyoruz. Şimdi ise Taiwan Fair Trade Association, Samsung'a üçüncü parti bir firmadan yardım aldığı gerekçesiyle 341.037 dolar ceza kesti. Sözkonusu şirket OpenTide, Samsung'un isteği üzerine belirli kullanıcılara para ödeyerek Galaxy S3 gibi ürünleri forumlarda övdürmüş, rakip şirketlerin ürünleriyse eleştirmiş. Bu cezanın aynı yöntemi kullanmayı düşünen diğer şirketleri caydıracağı düşünülüyor. Samsung'un Tayvan ofisinden yapılan açıklamada ise cezadan dolayı şirketin "hayal kırıklığına uğradığı" söylendi. Açıklamada şu cümle de yer aldı: "Samsung Electronics Taiwan, kararı dikkkatle inceleyerek ismini korumak üzere gerekli tüm adımları atacaktır." Geçtiğimiz aylarda Microsoft'un da Xbox One hakkında internet forumlarında olumlu yorumlar yapmaya yönelik bir kampanya düzenlediği iddia edilmişti. Ancak Microsoft, bu iddiaları şiddetle reddetmişti.(chip.com.tr)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...