Türkiye Mavi Bayrak'ta dünya üçüncüsü

Türkiye Mavi Bayrak'ta dünya üçüncüsü

YAŞAM Haberleri

2013 yılında Türkiye'nin toplam 383 plajı Mavi bayrak almaya hak kazandı. 2012 yılına kıyasla, Mavi Bayrak sayısı 59 bayrak arttı.

Böylece Mavi Bayrak Programına katılan 48 ülke arasında Türkiye üçüncü oldu. Türkiye bu yıl Mavi Bayrak'ın anavatanı sayılan Fransa'nın bile önüne geçmeyi başardı. İlk ödül 1985 yılında Fransa'da verilmişti. Türkiye'de 21 yat limanının da Mavi Bayrak kazanmasıyla ülke bu alanda da dünyada yedinci oldu. Yat limanların yedisi Muğla, altısı Antalya, ikisi İstanbul, ikisi Aydın, ikisi İzmir ve birer liman da Balıkesir ve Yalova'da bulunuyor. Antalya'nın Akdeniz kıyılarında Mavi Bayrak almış plajların sayısı 179. Rakam Türkiye'nin herhangi bir başka bölgesine göre iki kat daha fazla. İkinci sıraya, 76 bayrakla Muğla dizildi. Temiz plajların sayısı İstanbul'da en az. Marmara Denizi'nin kıyısında toplam üç plaj temiz olarak nitelenebiliyor. Plajların Mavi Bayrak kazanmaları için suyun gerekli ölçüde temiz olması, çevre yönetimi, güvenlik, hizmet, çevre durumu konularında bilgi erişimi gibi bazı kriterlere uyması gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...