Hamas lideri Kevik, 'Güvenlik koordinesi en yüksek seviyede'

/ Kaynak: AA
Hamas lideri Kevik, 'Güvenlik koordinesi en yüksek seviyede'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas liderlerinden Hüseyin Ebu Kevik, Filistin yönetimi ile İsrail arasındaki güvenlik koordinesinin en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ebu Kevik, Filistin yönetiminin Oslo Anlaşması'nın imzalandığı 1993 yılından beri bu güvenlik koordinesini sürdürdüğünü ifade ederek, "Filistin yönetimi ile İsrail arasındaki güvenlik koordinesi en yüksek seviyesine ulaştı" dedi. "Filistin direniş gruplarının gözaltına alınması ve bazılarının suikaste kurban gitmesi bu güvenlik koordinesinin bir neticesi. İşgal güçlerini hedef alan birçok operasyon yine Filistin yönetimi sebebiyle başarısız oldu" ifadelerini kullanan Ebu Kevik, güvenlik koordinesi yüzünden Filistin halkından bir grubun direniş ve halk hareketlenmelerine ilişkin İsrail'e istihbarat sağladığını ve bu nedenle göstericilerin gözaltına alındığını ya da suikaste uğradığını belirtti. "Filistin emniyet birimleri, Batı Şeria'da işgal güçlerinin güvenliğini sağlamak için görevini tam olarak yerine getiriyor. Öte yandan bu emiyet birimleri Yahudi yerleşimcilerin saldırıları karşısında kendi vatandaşlarını koruyamıyor" diyen Ebu Kevik, medyada, Filistin yönetiminin birkaç gün önce Ramallah'ta öldürülen Muhammed Asi'ye yönelik suikast operasyonuna Asi'nin sığındığı kişileri gözaltına alarak müdahil olduğu yönünde haberlerin yer aldığını söyledi. Ebu Kevin, Filistinli grupların söz konusu güvenlik koordinesine karşı durmak için net bir tavır sergilemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...