Dortmund'dan Shalke'ye 3 gol

Dortmund'dan Shalke'ye 3 gol

SPOR Haberleri

Bundesliga'da Nuri Şahinli Borussia Dortmund, Schalke'yi 3-1 mağlup etti.

Almanya Bundesliga'nın 10. haftası Ruhr derbisine sahne oldu. Borussia Dortmund ve Schalke Veltins Arena'da karşı karşıya geldi. Dortmund iyi bir mücadele ortaya koyduğu karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan Klopp'un öğrencileri 14. dakikada Marco Reus'un asistinde Pierre Aubameyang'in golü ile öne geçti. İlk yarıda başka gol olmazken 30. dakikada Kevin Prince Boateng takımı adına bir penaltıdan faydalanamadı. İkinci yarıya da çok hızlı başlayan sarı-siyahlı ekipte Nuri Şahin sahneye çıktı ve Henrikh Mkhitaryan'ın pasında ceza alanı dışından Nuri Şahin'in müthiş vuruşu ile farkı 2'ye çıkardı. nbsp;
Schalke 04 62. dakikada Meyer'in sayısı ile farkı indirse de, 74'te Mikhitaryan'ın pası ile topla buluşan Jakub Blaszczykowski takımını tekrar rahatlatan golü buldu ve mücadele bu skorla sona erdi. Bu sonucun ardından Dortmund puanını 25 yaptı ve 2. sıraya yerleşti. Schalke 04 ise 14 puanla 5. sırada yer aldı. Bundesliga'nın 11. haftasında Schalke deplasmanda Hertha Berlin ile karşılaşacakken, Dortmund ise evinde Stuttgart'ı konuk edecek. Mücadelenin başında ise olaylar yaşandı. Yaklaşık 5 bin kadar Dortmund taraftarı mücadelnin başlamasından kısa bir süre önce meşaleleri yakarak şov yaptı. Taraftarların meşaleleri sahaya atması sonrasında maçın hakemleri mücadeleyi başlatmama kararı aldı. 5 dakikalık bir gecikme ve Dortmund kaptanı Roman Weidenfeller'in taraftarları sakinleştirmesi sonrasında mücadele başlayabildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...