PYD, Yarubi Sınır Kapısı'nı ele geçirdi

PYD, Yarubi Sınır Kapısı'nı ele geçirdi

DÜNYA Haberleri

PYD ile El Nusra arasında devam eden çatışmalarda PYD'nin Irak sınırındaki Yarubiye sınır kapısını kontrol altına aldığı bildirildi.

PYD güçleriyle El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi arasında geçtiğimiz haftadan bu yana devam eden çatışmalarda, PYD'nin Irak sınırındaki Yarubiye sınır kapısını kontrol altına aldığı bildirildi. Irak hükümet güçlerinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, her iki grubun da her türlü silahı kullanarak birbirine saldırdığı, Irak topraklarına muhtemel bir tecavüz durumunda karşılık verileceği kaydedildi. Suriye devlet televizyonunun, Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed Culani'nin Lazkiye'de öldürüldüğüyle ilgili haberi ise örgüt tarafından yalanlandı. Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan son raporda da, Suriye nüfusunun yarısının yoksullaştığı, 4.4 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı ve çocukların yüzde 49'unun eğitim alamadığı vurgulandı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...