Venezuela'da 'mutluluk bakanlığ'ı kuruldu

Venezuela'da 'mutluluk bakanlığ'ı kuruldu

DÜNYA Haberleri

Venezuela'da Cumhurbaşkanı Maduro, 'Yüksek Sosyal Mutluluk Bakanlığı'nı kurdu

Geçtiğimiz sene kanserden hayatını kaybeden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in başlattığı yoksullukla mücadele programlarını koordine edecek olan 'Yüksek Sosyal Mutluluk Bakanlığı', Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro tarafından duyuruldu.
'OY TOPLAMAK İÇİN İYİ BİR ADIM'
BBC Türkçe'nin haberine göre, muhalifler bakanlığın belediye seçimlerine altı hafta kala kurulduğunu belirterek bunun oy toplamaya yönelik bir adım olduğunu öne sürüyor. Cumhurbaşkanı Maduro, temel tüketim maddeleri sıkıntısından stokçuluk yapmak ve fahiş fiyatla mal satmakla suçladığı tüccarları sorumlu tutuyor.Tüccarlar ise, hükümetin belirlediği fiyatların maliyetlerini karşılamadığını savunuyor. Hugo Chavez, yoksullara yönelik yardım programlarına milyarlarca dolar yatırmıştı.
YOKSULLARA BEYAZ EŞYA VE KONUT VERİLECEK
Program çerçevesinde yoksullara beyaz eşya ve konut da veriliyor. Chavez, ölmeden önce Maduro'yu yerinden görmek istediğini ilan etmişti. Maduro 14 Nisan'da Chavez'in mirasına sahip çıkma vaadiyle cumhurbaşkanı seçildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...