BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Hastalıklar ve çareleri

Hastalıklar ve çareleri

Tıp dilinde "Tonsillit" adı verilen bademcik iltihapları yutkunma sırasında acı verir, kırıklık ve ağrılara sebep olur.



Bademcik iltihaplarına gargara ile çözüm Tıp dilinde "Tonsillit" adı verilen bademcik iltihapları yutkunma sırasında acı verir, kırıklık ve ağrılara sebep olur. Genellikle üşütme ve ateşle başlayan bademcik iltihapları gereği gibi tedavi edilmezse ortakulak iltihabı, romatizma, böbrek iltihabı ve hatta kalp rahatsızlıklarına sebep olur. Yüksek ateş yapması halinde mutlaka doktor kontrolünde uygun antibiyotik tedavisi yapılmalıdır. Ancak tabii yollarla hazırlanmış terkiplerle 2-3 saatte bir gargara yapmak da bademcik iltihaplarının tedavisine yardımcı olur. İltihaplı bölgede mikropların kırılmasını sağlar. İşte bademcik iltihaplarında kullanılabilecek bazı gargara formülleri. * 1 bardak suya; 5 damla tentürdiyot katılır, karıştırılır. Gargara yapılır. * 4 bardak suya, 10 tane lahana yaprağı konur. Kaynatılır ve süzülür. Gargara yapılır. * 4 bardak suya, yarım kilogram pırasa doğranır. Kaynatılırken çıkan buhar, solunulur. * 1 bardak suya; 1 tatlı kaşığı bal konur, eritilir, içine 1 kahve fincanı limon konur. Gargara yapılır. * 1 su bardağına; 1 kahve fincanı limon suyu konur. Üzerine 1 kahve kaşığı toz hâline getirilmiş nışadır katılır, eritilir. Gargara yapılır. * 4 bardak suya; 2 çorba kaşığı papatya ve 2 çorba kaşığı adaçayı konur. Kaynatılıp, süzülür. Gargara yapılır. * 1 çay bardağı sıcak suya; 1 kahve kaşığı böğürtlen şurubu konur, karıştırılır. Gargara yapılır. * 1 bardak ılık suya; 1 kahve kaşığı sofra tuzu konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Gargara yapılır. * Bir kaba, 1 tutam hatmi çiçeği konur. Üzerine, 3 su bardağı kaynatılmış su dökülür. 10 dakika beklenir. Sonra süzülüp, üzerine 1 fincan kara dut şurubu ilâve edilir. İyice karıştırılır. Gargara yapılır. * Yarım kilogram turp, soğuk su ile yıkandıktan sonra soyulur. Küçük küçük doğranır. Üzerine, 4 bardak su ilâve edilir. Kaynatılıp, süzülür. Suyuna; 1 çay bardağı süzme bal konur. İyice karıştırıldıktan sonra gargara yapılır. * 4 bardak suya; 8 tane taze incir yaprağı konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Ilıdıktan sonra gargara yapılır.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109156
    % 1.14
  • 3.8206
    % -0.38
  • 4.5076
    % 0.05
  • 5.1028
    % -0.67
  • 153.399
    % -0.43
 
 
 
 
 
KAPAT