Arsenal'i tutana aşkolsun

Arsenal'i tutana aşkolsun

SPOR Haberleri

Arsenal deplasmanda Crystal Palace'ı, Giroud ve Arteta'nın golleriyle 2-0 yendi. Son 8 maçtaki 7. galibiyetini alan Arsenal liderliğini sağlamlaştırdı.

İngiltere Premier League'de 9. hafta mücadelesinde, ligde dikkat çekici bir performans gösteren Arsenal deplasmanda küme düşme hattından kurtulmak isteyen Crystal Palace'ı 2-0 yenerek üç puanı hanesine yazdırdı. Arsenal'e galibiyeti getiren golleri 47. dakikada penaltıdan Arteta ve 87. dakikada Giroud kaydetti. Selhurst Park'ta oynanan ve Chris Foy'un yönettiği mücadele Arsenal adına talihsiz başladı. Londra ekibinin Fransız yıldızı Mathieu Flamini 8. dakikada sakatlığı sebebiyle yerini Serge Gnabry'ye bıraktı. Mücadelenin ilk etkili pozisyonu ev sahibi ekipten geldi. nbsp;Crystal Palace forması giyen eski Arsenalli Chamakh, 26. dakikada uzaktan Arsenal kalesini yoklarken Szczesny başarılı müdahelesi ile skor tabelasının değişmesini önledi. İlk yarının 33. dakikasında Crystal Palace'tan Bannan'ın çektiği plase şut az farkla auta gitti. Bu pozisyonun ardından Arsenal'de ise 34. dakikada Cazorla'nın sağ çaprazdan çektiği şut direğin yanından oyun alanını terk etti. İlk yarıda başka etkili pozisyon olmazken ilk 45 dakika 0-0 eşitlik ile tamamlandı. Mücadelenin ikinci yarısı ise adeta golle başladı. Arsenal'in geliştirdiği atakta Adlene Guedioura'nım mücadelesinde Serge Gnabry rakip ceza sahası içerisinde yerde kalırken karşılaşmanın hakemi Chris Foy penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Arteta 47. dakikada penaltı atışında fileleri havalandırdı ve Arsenal rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Güçlü rakibi karşısında yediği golün ardından daha ofansif bir oyun tarzı benimseyen Crystal Palace'ın atağında Marouane Chamakh 65. dakikada Arteta'nın müdahelesi ile rakip ceza sahasına yakın bir bölgede yerde kalırken Chris Foy, Marouane Chamakh'ın gole gittiğine hükmederek Arteta'ya kırmızı kart gösterdi. nbsp;
Rakibinin 10 kişi kalmasından yararlanarak skora eşitlik getirmek isteyen Crystal Palace 74. dakikada Ward'ın direkten dönen şutuyla büyük bir fırsattan yararlanamadı. Mücadelede iyice risk alan Crystal Palace savunmada açıklar verirken, ani bir atak şansı yakalayan Arsenal'de Giroud 87. dakikada attığı golle skoru 2-0'a taşıdı ve mücadele bu skorla sona erdi. Alınan bu sonucun ardından Arsenal puanını 22'ye çıkartırken Crystal Palace 3 puanda kaldı. Premier League'de 10. hafta mücadelesinde Arsenal 2 Kasım'da evinde ezeli rakiplerinden Liverpool ile karşı nbsp;karşıya gelecek. Crystal Palace ise aynı tarihte deplasmanda West Bromwich Albion karşısında puan ya da puanlar arayacak.

Diğer sonuçlar: A.VillA-Everton: 0-2, Liverpool-West Brom: 4-1, M.United-Stoke: 3-2, Norwich-Cardiff: 0-0.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...