Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İkinci elde en çok satılan otomobiller

/ Kaynak: İHA
İkinci elde en çok satılan otomobiller

Ekonomi Haberleri  / İHA

Türkiye'de otomobil hayali kuran orta gelirli vatandaşlar, tercihini daha çok 15 ila 30 bin TL arasındaki otomobillerden yana kullanıyor.

Araç sahipleri, otomobillerin en çok kilometre, kaporta, ABS sistemi ve klimasına bakıyor.Türkiye'de otomobil firmaları müşteri çekmek için her sezon farklı kampanyalar yaparken, bazı vatandaşlar da son model araçlar yerine bütçesine uygun ikinci el araç almayı tercih ediyor. Oto galericiler, otomobil sahibi olmak orta gelirli vatandaşların daha çok bütçelerine uygun araçlara yöneldiğini belirtiyor. Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci el otomobilde orta direk diye nitelendirilen kesimin 15 bin ile 30 bin lira fiyat aralığındaki araçları satın aldığına dikkat çekti. İkinci el araç alırken vatandaşların piyasada 2004 ve 2010 model arasındaki dizel araçların ilgi gördüğünü belirten Yanık, "Genellikle otomatik araçlar isteniyor. Ama piyasada bulmak biraz zor. Türkiye'de en çok dikkat edilen unsur kilometre. Ardından kaporta özellikleri geliyor. 100 bin kilometrenin altında olan araçlar daha çok tercih ediliyor. Ama bu araçlarda o kadar fazla bulunmuyor. Araç için kilometre önemli, ama öncelikli olarak satın alınacak araç oto tamircisine götürülerek kontrolden geçirilmelidir" dedi.
BÜTÇEYE GÖRE İKİNCİ EL OTO
Otomobil satışlarında araç sahibi olacak kesimin bütçe durumunun pazarlıkta etkili olduğunu ifade eden Yanık, şöyle devam etti:
"Orta segmenti araçlar rağbet görüyor. Araç sahipleri hem ucuz araç istiyor, hem de kliması, ABS'si gibi konforların da bulunmasını istiyor. Tabii bu da bu araçların bulunmasını zorlaştırıyor. Sıfır araç alacak durumu olmayan insanlar da galericileri gezerek keselerine uygunu bulmaya çalışıyor. İkinci el araç alırken vatandaşlarımızın en çok dikkat etmeleri gereken, kilometre bilgileri ve aracın hasar kaydının olup olmadığıdır. Yaşı küçük olan araçlar da ise servis kaydı, önemli bilgiler verebilir. Bunların yanı sıra sigorta şirketlerinin kayıtlarından da araç hakkında bilgi alınabilir. Yüksek model araç alanlar, garanti şartlarını da mutlaka gözden geçirmelidir."
Bursa Otokoop'ta bazı model ve fiyatlar şu şekilde:
"2008 model Megane dizel 26 bin TL
2008 Renaumt Clio dizel 22 bin TL
2005 model Ford Fiesta 20 bin TL
2005 model Opel Corsa dizel 20 bin TL
2008 model Peugeot 307 26 bin TL
2008 model Fiat Albea 22 bin lira
2004 model LPG'li Opel Astra 19 bin lira,
2010 model Fiat Doblo 28 bin TL,
2010 model Renault Clio Grandour 1.5 Dizel 25 bin 500 TL
2011 model dizel Hyundai Getz 22 bin 450 TL,
2011 model Peugeot 206 1.4 HDİ 27 bin 650 TL
2008-2011 model Toyoto Corolla 28-34 bin
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...