Başbakan Erdoğan, 'Savaş lobisi huzurdan rahatsız'

Başbakan Erdoğan, 'Savaş lobisi huzurdan rahatsız'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Çözüm Süreci'nin huzur getirdiğini belirten Başbakan Erdoğan, 'Gençlerin yaşamasından rahatsız olan onların kanını özleyen bir lobi var' dedi.

Toplu açılışlar için Van'a giden nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nbsp;çözüm sürecine engel olmaya çalışan çevrelere sert tepki gösterdi. Huzurdan, barıştan rahatsız olan savaş ve kan isteyen bir lobi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu lobiye izin vermeyeceklerini belirtti. Beşyol Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Van depreminde gösterdikleri alaka sebebiyle Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'e şükranlarını ifade etti. Depremden sonra yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, iki günde Van'a 1.5 milyar liralık, eski parayla 1.5 katrilyon liralık yatırımı kazandıracaklarını bildirdi. Belediyeciliğin ideolojiyle değil liyakatle, beceriyle ve hizmet üreterek yapılacağını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi?"Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Biz siyasi Kürtçülüğe de siyasi Türkçülüğe de karşıyız. Silah, şiddet ve terör bugüne kadar hiçbir soruna çözüm getirmedi. Çok kan kaybettik artık kaybetmeyelim. 30 yıllık acılar sona eriyor. Sürece lütfen sahip çıkın. Silaha, teröre sarılanlar var. Son 1 yıldır terör yüzünden insanımızı gençlerimizi kaybetmiyor yeni acılar yaşamıyoruz. Bu bir başlangıçtır. Bu sadece sürecin bir aşamasıdır. Bir savaş lobisi var, bir kan lobisi var. Huzurdan, barıştan, bahardan rahatsız olan lobi var, karanlığı özleyen bir lobi var. Çocuklarımızın kanını özleyen bir lobi var. Doğu'da, Batı'da, dışarıda da böyle bir lobi var. Terörün oluşturduğu puslu havadan beslenen, siyaseti, toplumu dizayn etmeye alışmış bir lobi var. İşte biz, bu lobiye fırsat vermeyeceğiz. Biz çözüm sürecine elimizi, bütün gövdemizi koyduk. Biz baharın sürekli olmasını istiyoruz…" nbsp;Suriye'deki ve Mısır'daki olaylara da değinerek, herkesin gideceği yerin toprak olduğunu ifade eden Erdoğan, "Öyleyse bu kavga bu kan niye? Mısır'daki Sisi'ye birileri evet diyebilir ama Rabia hayır diyor. Esma'nın ruhu er veya geç galip gelecektir " diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Van'da depremin 2. yıldönümünde 53 eğitim kurumu, 1 yurt ve 1 bilim sanat merkezinin resmi açılışını yaptı.
Başbakan Erdoğan'a, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 'Kamu Yönetimi' alanında fahri doktora unvanı verildi. "Ben ne aldıysam imam hatipli hocalarımdan aldım" diyen Erdoğan, "Üniversite hocalarımdan alamadım. Anarşi yıllarında üniversiteye gidemiyordum ki. Elinde molotofla palayla dolaşan bir genç 'demokrasi aşığıyım' diyemez" şeklinde konuştu. nbsp;
Oğuzhan ŞAHİN nbsp;VAN



nbsp;Başbakan Erdoğan, 'Savaş lobisi huzurdan rahatsız'
EL ÖPTÜ
Başbakan Erdoğan, Van'da bazı eserlerin yapımında emeği geçenlere plaket verdi, bir yardımseverin elini öptü.

nbsp;Başbakan Erdoğan, 'Savaş lobisi huzurdan rahatsız'
DİZİNE ALIP SEVDİ... nbsp;
Emine Erdoğan, küçük bir kızı Başbakan Erdoğan'ın koltuğuna oturtup su içirdi ve dizine alıp bir süre sevdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...