Başbakan Erdoğan'dan cami eleştirisine cevap

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan'dan cami eleştirisine cevap

GÜNDEM Haberleri  / AA

Van'da açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan MHP lideri Bahçeli'yi eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'ın Özalp ilçesindeki toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından ana başlıklar şöyle: Her ne sorun varsa oturacak, konuşacak, samimiyetle yüreklerimizi birbirimize açacağız. Silah demokrasinin yolu değildir, şiddet demokrasinin yolu değildir, molotof kokteylleri demokrasinin yolu değildir, esnafımızı, vatandaşımızı kepenklerini indirmeye mahkum etmek özgürlük mücadelesi değildir. Terörden, silahtan, şiddetten medet uman çevrelere fırsat vermeyeceğiz. Her meselenin çözüm zemini siyasettir. Silah ve şiddet hiçbir meseleyi çözmemiştir, çözemez. Kardeşlerim, silahın ve şiddetin araya girmesine izin vermeyeceğiz. Biz laf üretmiyoruz. Biz kuru ideolojilerin peşinde koşmuyoruz. Biz gerilim siyaseti istemiyoruz. Bizim davamız hizmettir. Bizim fikrimiz, zikrimiz hizmettir. Bizim ideolojimiz hizmettir. nbsp;


CAMİ ELEŞTİRİSİNE CEVAP
Ben artık muhalefetin genel başkanlarının ismini ağzıma almayacağım. Onlara gerekli cevabı arkadaşlarım veriyor zaten. Dün bir tanesi bana Samsun'dan hakaret ediyor. Cami yıkacakmış diyor. Öbür taraftan milletin vergileri ile Akdamar kilisesini yapıyor diyor. Bu zata bir ifade kullanırım. Biz bir ifadeyi kullanırken tüm değerlerimizi bilerek, yaşayarak kullanırız. Cami yıkmak gerekirse ifadesi ile kullanılmıştır. Yanında daha güzelini yaparız ifadesi de vardır. Biz bunu yaşarız. Bu konuda Erdoğan ve arkadaşları nedir biliyor. Benim Ermeni Ortadoks vatandaşım var mı? Bugün benim ülkemdeki ermeni vatandaşım, ticaretle uğraşanı vergi ödüyor mu? Onun da sen inancını yerine getirmesini sağlamak görevindir. Bu arkadaşlarımızın hukukunu korumak görevimiz değil mi? Bunlar bu konuda da cahil. Bilerek her şeyi yapacaksınız. Biz inanarak yolumuza devam edeceğiz. Bunlar dünyadan da bir haber. nbsp;Bizim Müslümanlara da Hristiyanlara da hizmet etmek görevimiz. Biz Musevinin de, Hristiyanın da, Ateistin de hukukunu koruyacağız. Biz kuru ideolojilerin peşinde koşmuyoruz. Biz gerilim siyaseti istemiyoruz. Bizim davamız hizmettir. Bizim fikrimiz, zikrimiz hizmettir. Bizim ideolojimiz hizmettir. Bizim demokratikleşme paketine baktığımız zaman bunları görürsünüz. Bu ülkede başörtü zulmü yaşanmadı mı? Artık yavrularımız üniversitelere giriyor, devlet dairelerinde başını örmek isteyenler öyle çalışıyor mu ? Evet çalışıyor. Bunu iktidarımız yaptı. Birileri bundan rahatsız oluyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...