Başbakan Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert cevap

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert cevap

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Erdoğan, Samsun'da kendisini eleştiren MHP liderine Van'dan yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'ın Özalp ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Halka seslenen Erdoğan, 22 farklı yatırımı hizmete aldıklarını belirterek, Cumhuriyet tarihinde Van'a bu kadar yatırım yapılmadığını söyledi. Erdoğan, "Bizim davamız, ideolojimiz hizmettir. Biz bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, ne kadar etnik unsur varsa, yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Biz bir bölgenin, bir etnik unsurun partisi değiliz. Biz tüm milletimizin partisiyiz. Biz diyoruz ki Türkiye vatandaşlığı çatısı altında toplandık. Hedeflerimizi tek tek dönüştüreceğiz. Türkiye çözüm süreciyle birlik çok güzel bir ivme, bahar kazandı. Şimdi bu baharı kışa çevirmek isteyenler var. Aydınlıktan rahatsız olanlar var. Siz de biliyorsunuz. Her meselenin çözüm zemini siyasettir. Silah ve şiddet acıdan başka bir şey getirmedi. Öyleyse silahın şiddetin araya girmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Verdikleri sözü gerçekleştirdiklerini ve Van'ı büyükşehir yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Van'ın yanında 13 şehrimizi daha büyük şehir yaptık. Van ne oldu büyükşehir. 30 Mart'ta yapılacak seçimle Van büyükşehir belediyesi olarak hizmet verecek. Alt yapıyı yani buranın su kanalazsyon sorunlarını büyükşehir belediyesi çözecek. İmar planlarını herkes istediği gibi yapmayacak" diye konuştu.


DEVLET BAHÇELİ'YE YANIT VERDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yanıt veren Erdoğan, "Biliyorsunuz ben bir söz verdim. Bundan sonra bu muhalefetin genel başkanlarının isimlerini ağzına almayacağım. Arkadaşların onlara gerekli cevabı veriyor zaten. Ben sadece zihniyet eleştirisi yapacağım. İşte dün bir tanesi Samsun'dan bana hakaret ediyor. Diyor ki "Cami yıkacakmış". Öbür taraftan milletin vergileriyle Akdamar Kilisesi'ni yapıyor diyor. Ben bu zata sadece bir ifade kullanırım. Biz bir ifadeyi kullanırken itikati noktadaki bütün değerlerimizi bilerek kullanırız. 'Cami yıkmak gerekirse' ifadesiyle kullanılmıştır. Onu yıkarken hemen yanında daha güzelini yaparız ifadesi konuşmamda vardır. Biz şu anda camiyi yapmanın yanında biz bu işi yaşarız. Ama bunu yaşamayanların bize bu eleştirileri göndermesine zaten benim halkım inanmaz. Akdamar Kilsesi'ne gelince. Benim Ermeni Ortadoks vatandaşım var mı? Var. Ama bunlar bu işin de cahili. Bugün benim ülkemdeki ermeni vatandaşım, ticaretle uğraşanı vergi ödüyor mu? Onun da sen inancını yerine getirmesini sağlamak görevindir. Ben bunu hem islami hem insani hem vicdani hem de hukuki bir görev olarak yerine getiriyorum. Bu iş cahili cühelayla olacak iş değil. Biz bu ülkede kim varsa hepsinin iktidarıyız. Hepsine hizmet bizim görevimizdir. Müslümanın da iktidarıyız, Hristiyanın da iktidarıyız, Musevinin de iktidarız. Herkesin hukukunu koruduk, koruyacağız. Ateistin de hukukunu koruyacağız" ifadelerini kullandı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...