AK Partililer, Feshane'de oy kullanıyor

AK Partililer, Feshane'de oy kullanıyor

Politika Haberleri

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, yerel seçimlerde başkan adaylarının belirlenmesi için temayül yoklamasına gitti.

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkan adayı ile ilçe belediyelerinin başkan adaylarının belirlenmesi için temayül yoklamasına gitti. Büyükşehir Belediyesi için 5 bin 500, ilçe Belediyeleri için de 5 bin 640 partili, Feshane'de kurulan sandıklarda oy kullanıyor. Temayül yoklaması Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek tarafından başlatıldı. Basın mensuplarına bilgi veren İpek, "Bugüne kadar hem milletvekilliği seçimlerinde hem yerel seçimlerde teşkilatın özgür iradesini almak için teşkilat eğilimini almaktayız. Merkez yoklamasıyla adaylar, belirleniyor. Yapmış olduğumuz temayül yoklaması adaylarımızın büyük şehirde ve ilçelerde görmek istediği belediye başkan adaylarını, eğer belediyesi bizdeyse, belediyesi bizde olan belediyelerle ilgili belediye başkanıyla ilgili görüşlerini alıyoruz" dedi. nbsp;
KİMLER OY KULLANACAK
Haluk İpek, "İl yönetimi üyelerimiz, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe ve ana kadame gençlik kolları, kadın kolları, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyelerimiz, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz de bugün oy kullanacaklar. Milletvekillerimiz hem büyükşehir de hem de ikamet ettikleri ilçelerde oy kullanacaklar" diye konuştu.
OYLAR VERİ OLARAK KULLANILANACAK
"Oy kullananların pusulasının en alt kısmına kimi büyükşehir belediye başkan adayı, kimi ilçe belediye başkan adayı görmek istiyorsa onun ismini yazabilecekler "diyen Haluk İpek, "Ak partinin yönettiği belediyelerde en alt kısma bir isim yazacaklar. Belediye başkanlığı bizde olmayan belediyelerde iki kişi yazabilecekler. Burada almış olduğumuz sonuçlar, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde bir veri olarak kullanılacak, önemli ve ağırlıkta bir veri olarak kullanılacak. Bundan önceki seçimlerde de bu temayülü teşkilatlarımızda uyguladık" şeklinde konuştu.
PARTİLİLER OY KULLANMAYA BAŞLADI...
Sabah saat 10:00'dan itibaren Feshane'de toplanan partililer oy kullanmak için sıranın kendilerine gelmesini bekledi. İstanbul'daki ilçeler için ayrı ayrı şeffaf sandıklar kuruldu. Partililer kapalı alanda oylarını kullandıktan sonra zarfa koydukları pusulaları sandığa attı. Büyükşehir belediye başkanlığı için 3 seçim bölgesinin de oy kullanabileceği daha büyük bir alan tahsis edildi. Oy verme işlemi saat 16:00'ya kadar sürecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...