Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk uçakları, Rus uçağını önledi

/ Kaynak: CHA
Türk uçakları, Rus uçağını önledi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türk jetlerine alarm görevi verildi

Türk Hava Kuvvetlerine ait iki adet F-16 uçağı, Karadeniz'de Türkiye-Bulgaristan hudut bölgesinden, Türkiye-Gürcistan hudut bölgesine kadar, uluslararası hava sahasında, Türkiye kıyılarına paralel olacak şekilde batıdan doğuya doğru uçuş icra eden Rusya Federasyonu'na (RF) ait bir İL-20 tipi askeri uçağını engelledi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 26 Ekim 2013 tarihinde, 12.32-15.41 saatleri arasındaki olay şöyle gerçekleşti: "Rusya Federasyonu'na (RF) ait bir İL-20 tipi askeri uçağını Karadeniz'de Türkiye-Bulgaristan hudut bölgesinden, Türkiye-Gürcistan hudut bölgesine kadar, uluslararası hava sahasında, kıyılarımıza paralel olacak şekilde batıdan doğuya doğru uçuş icra etmiştir. Anılan uçağın Karadeniz'in uluslararası hava sahasında ve Demirköy/Kırklareli açıklarında Türk hava sahasına yaklaşması üzerine, muhtemel hava sahası ihlal girişimlerini önlemek maksadıyla, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Akhisar'da konuşlu iki adet F-16 uçağına "alarm" görevi verilmiştir. Akhisar'dan saat 12.14'te kalkış yapan uçaklarımız, Türk Hava Sahasında seyirle, RF uçağını Bartın açıklarına kadar izlemiş, bilahare, Merzifon'dan kalkış yapan iki adet F-16 uçağına görevini saat 13.10'da devrederek üssüne dönüş yapmıştır. RF uçağı, Hopa/Artvin açıklarında bölgeyi terk edinceye kadar, Merzifon'dan kalkış yapan ve kendi hava sahamız içerisinde uçan uçaklarımız tarafından izlenmiştir. RF uçağının, saat 15.29'da bölgeden uzaklaşması ile birlikte, uçaklarımız üssüne dönüş yapmıştır."


SURİYE HELİKOPTERİ YİNE SINIRDA
Bir diğer hava önleme olayı da aynı tarihte Türkiye-Suriye hudut bölgesinde yaşandı. İncirlik'ten kalkış yapan ve saat 08.13'ten itibaren Gaziantep-Hatay bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi (CAP)" icra etmekte olan iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet MI-17 helikopterinin, Nusaybin/Mardin güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Ancak söz konusu hava aracı, Türkiye sınırına 3 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.. İki adet F-16 uçağı, hava devriye görevini saat 11.40'ta tamamlayarak, bir sonraki iki adet F-16'ya devretti. nbsp;Açıklamada icra edilen görevin devamı, "Diyarbakır'dan kalkış yapan ve saat 10.59'dan itibaren Gaziantep-Hatay-Şanlıurfa bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi (CAP)" icra etmekte olan iki adet F-16 uçağımız, hava devriye görevini saat 15.49'da tamamlayarak, görevini bir sonraki iki adet F-16'ya devretmiştir. İncirlik'ten kalkış yapan ve saat 16.22'den itibaren Gaziantep-Hatay bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi (CAP)" icra etmekte olan iki adet F-16 uçağımız, hava devriye görevini saat 18.33'te tamamlayarak, İncirlik meydanına geri dönmüştür." şeklinde ifade edildi.


12 ADET F-16 UÇAĞI PROVA YAPTI
Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenleri kapsamında, 27 Ekim 2013 günü 13.10 - 14.10 saatleri arasında, 12 adet F-16 uçağı ile Ankara'da prova uçuşu icra edildiği bilgisi de Genelkurmay tarafından paylaşıldı. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...